De ce curg minciunile la întâlnirile online?

1858
De ce curg minciunile la întâlnirile online? - 662a02ffc0b29715748d6e97b669bbb4.jpg
Cu cât oamenii sunt mai scunzi și mai grași, cu atât minciunile sunt mai mari. Femeile, de exemplu, se prezintă mai slabe, iar bărbații mint în ceea ce privește vârsta, profesia, aspectul fizic, statutul marital.

Arată-te la față așa cum ești, fără măști prost confecționate, fii sigur pe tine și sincer cu celălalt, chiar dacă spațiul online îți permite să te dai ceea ce nu ești! Sună frumos, însă, din păcate, studiile arată că circa 90 la sută dintre oamenii înscriși pe site-urile de dating mint. Precizăm că în prezent, dating-ul online a devenit for-ma prevalentă a matrimonialelor, el permițând celor care îl acce-sează să socializeze și să stabilească legături de prietenie, amoroase sau de orice altă natură.

Șocul întâlnirilor față-n față!
Mai mulți cercetători americani au avut curiozitatea să afle cât este adevăr și cât este fals în prezentările celor care participă la întâlnirile online, iar pentru a o face în cunoștință de cauză, s-au înscris chiar ei pe diverse site-uri de dating. Au avut ocazia să constate pe viu că cei mai mulți mint în ceea ce privește calitățile personale, lucru care duce la surprize neplăcute sau chiar la șocuri atunci când se produc întâlnirile reale, fotografia văzută la profil fiind cu totul diferită față de imaginea reală.
Ca să meargă cu analiza până la capăt, cercetătorii au adus mai mulți oameni într-un laborator pentru a constata cât corespund profilurile lor online cu ei înșiși. Surpriza a fost de proporții: majoritatea s-au prezentat mult mai slabi, mai înalți și infinit mai frumoși. Asta și explică de ce la întâlnirile față-n față, femeile sunt decepționate de bărbați, nivelul de educație, înălțimea, venitul, vârsta și statutul marital fiind departe de cele cu care le împuiaseră capul bărbații. Mai mult, 13 procente dintre bărbații care participă la întâlnirile virtuale sunt căsătoriți, deși se dau burlaci.

Sinceritatea favorizează impresiile proaste
Întrebați de ce preferă să vândă... gogoși, în loc să fie sinceri, majoritatea au recunoscut că numai ascunzând adevărul le cresc șansele ca cineva să intre în vorbă cu ei. Mai mult, aveau un sentiment de regret atunci când, din lipsă de concentrare, le mai scăpau și date reale despre ei, convingerea lor fiind aceea că sinceritatea creează o proastă impresie. De asemenea, s-a constatat că mulți dintre cei care participă la dating online interpretează negativ lipsa fotografiei de profil, considerând că respectivul n-a avut curaj să-și posteze poza pentru că ar fi prea urât.

De ce atâta inexactitate?
O explicație ar fi aceea că oamenii își creează un sine ideal, adică se prezintă cam cum și-ar dori să fie, construindu-și în jurul numelui cu totul alte personalități și alt aspect fizic, alegând minciuna fără teama că vor fi judecați. De unde și concluzia că ar exista o șansă din cinci sute ca o per-soană care își caută un partener prin intermediul site-urilor de dating să găsească pe cineva cu care să se potrivească și să se căsătorească.
Cu alte cuvinte, cei care interacționează față-n față într-un turneu virtual au mult mai mult succes la întâlniri decât cei care își vizualizează doar profilurile, mulți utilizatori considerând că apropierea de realitate, dată de o lume virtuală, face ca oamenii să se comporte mai firesc și să nu își mai atribuie tot felul de calități false.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3126 secunde