De ce maidanezii nu sunt strânși de pe străzi noaptea?

1176
21
Niciun cartier al Constanței nu duce lipsă de câini fără stăpân, însă cartierele Tomis Nord, Tomis III, Dacia s-ar părea că bat toate recordurile. Disperați că de ani de zile nu mai știu ce e acela somn liniștit, din cauza concertelor canine, oamenii cer Ecarisajului să-i adune de pe străzi noaptea.

Potrivit Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanța, având în vedere larma care s-ar crea în toiul nopții, hingherii nu lucrează după lăsarea întunericului.

Cei care ne-au contactat au precizat, din start, că iubesc ani-malele și nu sunt adepții eutanasierii maidanezilor. Însă, în același timp, văzând cât de mult suferă din cauza lipsei de hrană și apă se întreabă dacă e mai bine pentru ei să sălășuiască pe străzi 24 de ore din 24, spre disperarea constănțenilor?

Foamea îi dezlănțuie

S-ar părea că zona Dacia, în general, și în special perimetrele străzilor Pincio, Nicolae Grigo-rescu etc. nu ar avea contracandidat la titlul de "rai al maidanezilor". După cum ni s-a plâns o cititoare de pe strada Păun Pincio, care a insistat să-i păstrăm anonimatul ("Dacă-mi dați numele, o să mă linșeze cei care se dau mari iubitori de animale, dar altfel nu catadicsesc să le arunce o fărâmă de pâine!"), în zonă există foarte, foarte mulți câini ai nimănui. În timpul zilei, majoritatea și-au făcut cartierul general în preajma containerelor de gunoi: "Când vin cei cu gunoiul, și parcă vin mai des în ultimul timp, fac urât de tot. Parcă înțeleg că le fură mâncarea… De foame, sunt și mai agresivi. Iar noaptea, concerte de groază, nu putem pune geană peste geană! Și asta nu de azi, de ieri… Am sunat la Ecarisaj, dar mi-au spus categoric că nu ridică noaptea câinii de pe străzi, să nu deranjeze lumea! Când am întrebat cum rămâne cu deranjul nostru, care mergem la muncă nedormiți, au dat-o cotită. Chiar așa de neputincioși sunt cu problema asta? Pentru ce plătim atâtea taxe, pentru nopți de coșmar?".

"N-au ridicat nicio coadă de câine!"

"Să vină să-i ridice, ne e milă de ei, dar și de noi ni se rupe sufletul! Ziua sunt un pericol pentru toată lumea, sunt copii cu zecile de la toate casele care se joacă, iar când încep câinii să se ia după ei, săracii se suie pe garduri, pe mașini, nu știu unde să se mai ascundă… Așa nu mai merge, trebuie făcut ceva. Și câinii sunt chinuiți, și oamenii sunt tracasați. Iar când ceri la Ecarisaj să-i ridice, spun că tot timpul îi adună de pe străzi. Vă spunem noi că n-au ridicat nicio coadă de câine. Este o mare minciună că ridică maidanezii!" – ni s-a plâns o altă locuitoare din Tomis III.

"Pe strada Petru Vulcan, spre mare, e dezastru. Maidanezii ne întărâtă câinii din curți, mai ales noaptea și odihnește-te dacă poți! Sunt peste tot în zonă. Chiar nu se poate face nimic? Pe Siretului, am fost la gimnastică medicală, e plin de javre cât omul de mari. De unde ia Ecarisajul câini, poate să ne spună și nouă, celor care plătim pentru întreținerea câinilor, plus salariile angajaților"? – se tot întreabă Nicoleta, o tânără care, din cauza unor probleme medicale, nici măcar să se apere nu poate.

Măcelăresc tot ce prind!

O altă locuitoare din zonă ne-a povestit că, recent, în toiul nopții, un pisoiaș s-a aciuat sub o ma-șină, care l-a călcat la piciorușele din spate. Evident, din cauza dure-rilor, acesta a început să geamă îngrozitor: "Ne-am trezit câțiva vecini speriați… Am tras pisicul de sub mașină cu un prosop, dar era așa de agitat! A trebuit să-l lăsăm lângă o grădină interioară să se potolească. Era trei dimi-neața și imediat s-au apropiat vreo zece câini mari, au tras de pisic până l-au făcut praf. I-am găsit coada dimineața… Dacă Ecarisajul nu curăță zona de acești câini tot mai agresivi, e de rău!".

Cerc vicios!

Pe de o parte, oamenii se plâng că au insomnii din cauza… con-certelor nocturne ale maidanezilor, iar pe de alta, Ecarisajul susține că nu-i poate ridica noaptea pentru că produc larmă și i-ar deranja pe cei din zonă: "Adică, e mai bine să ne deranjeze câinii, noapte de noapte? Rugăm Ecarisajul să renunțe la lozinci și să facă acțiuni nocturne, cum se face în multe alte orașe din țară! Ne-am săturat de povești și promisiuni, să treacă la treabă și să ne respecte ca cetățeni!".

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
admirator
25 mai 2013
pai...nu e rentabil

de ce sa-i adune, cand asa terorizeaza populatia? populatia face presiuni pe primarie, care va decide cresterea pretului/cap caine adus in biobaza; de unde va fi eliberat, fara probleme, pentru a reincepe ciclul. Acum cativa ani, la Rm Valcea, primarul dadea 5 lei/cap caine predat (viu) la biobaza. Acum, primaria Bucuresti ofera 300 lei/caine. In curind, nazistul nostru va oferi 500lei/caine... De ce ar eradica acest flagel atit de manos? "Iubitori" de caini kklau in tara asta... Mai ales cand sunt deja organizati (fostele retele comunisto-securiste de turnat, raspindit zvonuri imunde, provocat etc... Cu astia va puneti? Asta e sursa lor de finantare democrata! Ziceti merci ca nu se orienteaza spre mafie. Aia e rezervata doar politicienilor.)

mihai
25 mai 2013
Cainii maidanezi

Si in zona b.lui Aurel Vlaicu, mai precis, in zona magazinului Penny si a blocului O 2, scara F, isi fac veacul mai mluti cainii maidanezi care, daca in timpul zilei, nu deranjeaza prea mult ( decat prin prezenta), in timpul noptii se aduna cate 8 -10 caini care latra toata noaptea, nu ne lasa sa ne odihnim si care pot musca pe oricin care face imprudenta de a trece prin acea zona ! Acesti cain sunt hraniti si adunati in cele doua zone de catre persoane care nu au un loc de munca dar ai coror soti castiga destul pentru a se putea cumpara hrana acestor maidanezi si de catre pensionare care nu au altceva mai bun de facut. Zona, cel putin vara, este plina de turisti care se deplaseaza in Statiune sau de turisti cazati la diferite persoane particulare. Ne facem de rusine !!!

dorin
25 mai 2013
Asociatiile de protectie a animalelor

Unde sunt acele asociatii care lupta pentru protectia animalelor ? De ce nu construiesc adaposturi pentru animale din banii lor si pe care sale intretina din banii lor ? Stiu numai sa urle pe la toate forurile ca animalele fara stapan sunt maltratate dar aceste asociatii, ce fac in mod concret ? Eu, daca otravesc un caine maidanez pentru ca m-a muscat pe mine si pe cei din familia mea, risc sa fac puscarie datorita acestor asociatii de protectie a animalelor...atunci au fonduri ca sa ma dea in judecata ! Ar trebui luate la purificat aceste asociatii si fundatii de protectie a animalelor ! Ce se face cu banii din sponsorizarile primite ? Se lasa cainii pe strada as muste lumea si sa urle noaptea ca in filmele horror ? Sa calcam peste tot pe fecale de animale fara stapan si sa ne imbolnavim ?

iulian
25 mai 2013
vagabonzi

eu am ajuns in preajma alegerlor parlamentale de acum cateva luni,la actualul deputat-tigan de constanta si i-am reclamatfaptul ca in zona aleilor garofita sunt deja haite de caini latra laoameni si, cei mai grav la copii care vin de la scoala.Credeti ca s-a intamplat ceva? absolut nimic,numai vrajeala este de tiganul care raspunde la numele de madalin voicu.Cat despre telefoanele date la primarie de mine(o gramada de telefoane date)nu au avut nici o finalitate. Am insomnii din cauza latratului, dar si din cauza faptului ca din impozitele pe care le platesc contribui si eu la remunerarea acestor bezmetici si incompetenti de la ECARISAJ.ALO , ne aude cineva?

MIRUNA
25 mai 2013
"Dacă-mi dați numele, o să mă linșeze cei care se dau mari iubitori de animale, d

o tzara si un oras de nebuni, sa ajungem sa ne fie frica de haite si de maidanezoofiilii mai rai ca javrele lor..nu e de mirare ca romanii si Romanistan maidanezistan,pardon romanicaca sunt vazuti prost peste tot in lumea civilizata

barbu
26 mai 2013
tomis nord

ALOOOOOOOO.LA SCOALA 38 TOMIS NORD INTRARE PROFESORI E PLIN DE CAINI!!! este o doamna la parter bloc vis-a-vis care are 4 caini in gradinita blocului care ataca copiii si profesorii!!!!!

Ina
26 mai 2013
Pacat!

LA BIOBAZA ATI MERS SA VEDETI CUM SUNT OMORATI CAINII? DATI UN "google" sa vedeti grozavii...! Rusine! Au ajuns sa ii stranga si din alte orase - din foame de bani!!

maidaneziana infinita
27 mai 2013
obligarea autoritatilor prin mijloace legale sa adune de pe strazi

obligarea autoritatilor prin mijloace legale sa adune de pe strazi si sa plaseze maidanezii in adaposturi, iar daca dupa o perioada rezonabila nu li se gaseste un stapan, sa fie eutanasiati.Trebuie sa spunem si noi lumii ca nu mai suportam cainii pe strazi, ca nu mai suportam bataia de joc a "iubitorilor de animale" si nici lenea sau nesimtirea lor.

Răspuns la: Pacat!
Adăugat de : Ina, 26 mai 2013
LA BIOBAZA ATI MERS SA VEDETI CUM SUNT OMORATI CAINII? DATI UN "google" sa vedeti grozavii...! Rusine! Au ajuns sa ii stranga si din alte orase - din...
maidaneziana infinita
27 mai 2013
încălcarea art. din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, referitor la dreptul la viață privată (pe baza caruia statul roman a fost condamnat la CEDO).

rele tratamente aplicate animalelor (chinuite pe strada in ger, ploaie, arsita, expuse accidentelor si rautatii oamenilor), dar si rele tratamente asigurate oamenilor, care au ajuns sa fie omorati de caini, incalcandu-se astfel: - dreptul la viata, garantat de Constitutie prin art.22, al.1 - siguranta persoanei - art.23, al.1 - asigurarea igienei si a sanatatii publice - art.34, al.2 - dreptul la un mediu sanatos - art.35, al.1 si 2 - dreptul copiilor la protectie - art.49.al.1 (vezi copiii omorati de caini) - art. 31 alin. (4) ne garanteaza ca "Mijloacele de informare în masa, publice și private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice" - televiziunile invita DOAR ACELEASI persoane in emisiunile pro-maidanezi. - încălcarea art. din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, referitor la dreptul la viață privată (pe baza caruia statul roman a fost condamnat la CEDO).

ion
28 mai 2013
e bun un caine in fata blocului

eu am un caine in fata blocului si pazeste parcarea.stie cine e din zona si cine nu.imi salveaza masina de spargeri

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Raiul maidanezilor din centrul Constanței
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, un pericol sau în pericol?
Pagina a fost generata in 0.1914 secunde