De tine depinde să ai o vacanță fără griji
![De tine depinde să ai o vacanță fără griji - 19iunievacante-1308490302.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/19iunievacante-1308490302.jpg)
Ideal ar fi ca atunci când pleci în concediu, să nu lași căldura prea mare sau micile accidente să-ți întunece zilele de odihnă. Specialiștii au câteva sfaturi pentru ca tu și copilul tău să vă bucurați așa cum trebuie de această perioadă:
l Înainte de a pleca în concediu, încuie bine ușile și închide ferestrele apartamentului și, dacă poți, roagă pe cineva de încredere să aibă grijă de casa ta.
l Dacă iei vreun trata-ment medical, infor-mează-te asupra efectelor secundare pe care le-ar putea avea medicamen-tele prin expunerea la soare. De asemenea, dacă ești însărcinată sau ai o boală cronică, întreabă-ți doctorul dacă expunerea la soare ți-ar putea face rău sau dacă există riscul cancerului de piele.
l Consumă alimente proaspete. Păstrează mâncarea la tem-peraturi scăzute. Dacă trebuie să o transporți cu mașina, fă rost de o ladă frigorifică. Nu consuma mâncăruri reîncălzite. Medicii recomandă ca, pe timp de vară, să gătim doar pentru o zi.
l Păstrează carnea la rece, într-un castron acoperit, până o pui pe grătar. Nu lăsa carnea pe grătar o perioadă, după care să o iei și să o pui mai târziu. Nu pune mâncăruri proaspete în vasele în care au stat alimente alterate.
l Înainte de a pleca în concediu, încuie bine ușile și închide ferestrele apartamentului și, dacă poți, roagă pe cineva de încredere să aibă grijă de casa ta.
l Dacă iei vreun trata-ment medical, infor-mează-te asupra efectelor secundare pe care le-ar putea avea medicamen-tele prin expunerea la soare. De asemenea, dacă ești însărcinată sau ai o boală cronică, întreabă-ți doctorul dacă expunerea la soare ți-ar putea face rău sau dacă există riscul cancerului de piele.
l Consumă alimente proaspete. Păstrează mâncarea la tem-peraturi scăzute. Dacă trebuie să o transporți cu mașina, fă rost de o ladă frigorifică. Nu consuma mâncăruri reîncălzite. Medicii recomandă ca, pe timp de vară, să gătim doar pentru o zi.
l Păstrează carnea la rece, într-un castron acoperit, până o pui pe grătar. Nu lăsa carnea pe grătar o perioadă, după care să o iei și să o pui mai târziu. Nu pune mâncăruri proaspete în vasele în care au stat alimente alterate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 20 Iunie 2011
Luni, 20 Iunie 2011
Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Vineri, 17 Iunie 2011