Demolare sau bombardament?

1210
2
La începutul acestei luni, zeci de garaje ce se aflau încă pe poziție pe b-dul Mamaia au început să fie dărâmate. După ce au avut grijă să recupereze materialele din fier, "demolatorii" au dat bir cu fugiții, lăsând în urmă un dezastru, mai ceva ca după un bombardament, spre disperarea locatarilor din zonă.

La finele anului 2008, primăria Constanța le-a cerut proprietarilor de garaje amplasate pe domeniul public să elibereze spațiul ocupat de acestea. De asemenea, în notificările respective, ei erau avertizați că dacă nu se vor conforma, garajele vor fi desființate conform Legii nr. 50 din 1991, în plus, vor fi și amendați. Dacă mulți proprietari au luat în serios somațiile și au demolat cât au putut de repede garajele pentru care plăteau impozite, alții ignoră și în ziua de astăzi această dispoziție.

Cu toate că nu mai sperau ca primăria să dispună vreodată de-molarea inesteticelor și insalu-brelor garaje care ocupau inutil domeniul public (căci majoritatea erau pe post de magazii), locatarii din b-dul Mamaia nr. 58-60 (blocurile LD 4a, LD 5a) au avut marea surpriză să constate că în dimineața de doi iulie a.c., o echipă s-a arătat pornită să demoleze garajele cu pricina. Din păcate, ce-a urmat, a fost un simulacru de lucrare.

"Și-au tras fiarele și au dispărut!"

"Pe 2 iulie au venit niște indivizi cu intenția să demoleze garajele. Prima lor grijă a fost să aleagă fiarele și să și le ia imediat de la fața locului, doar fierul costă bani! Și ce nu au putut să scoată din betoane acolo a rămas și până în ziua de azi. E un dezastru, zici că a fost bombardament! Înainte era rău pentru că garajele ocupau mult loc și, culmea, cele mai multe erau spații de depozitare, iar acum e și mai rău, nici loc pentru parcare n-avem în continuare, dar ne-am pricopsit cu o groază de mizerie". Oamenii și-au pierdut orice speranță că demolarea va fi continuată având în vedere că au trecut aproape trei săptămâni de când s-a declanșat "masacrul garajelor".

Locurile de parcare, eterna problemă!

Locatarii ni s-au mai plâns că insuficiența locurilor de parcare este una dintre problemele care a întreținut mereu stări conflictuale între ei. Pe lângă stresul și timpul pierdut în găsirea unui loc, certurile erau generate și de faptul că majoritatea proprietarilor de garaje își parcau mașinile afară, chiar în fața garajelor, "mușcând" de două ori din domeniul public, în timp ce alți vecini erau nevoiți să-și ducă mașinile la sute de metri distanță: "După dărâmarea garajelor, și acele puține locuri nu se mai pot folosi deoarece primăria nu e interesată să facă treaba până la capăt ...Oare de ce? Primarul este ocupat cu «fetițele»… Îl invităm să vină să vadă cum se face la noi o demolare și să ia măsurile care se impun, sigur oamenii ăia au fost plătiți de cineva! Locația este între Unitatea de Pompieri și blocurile LD 4a, LD 5a, din b-dul Mamaia!"-ne-a spus, extrem de indignat, un alt locatar, care a ținut să precizeze că dacă un angajat și-ar îndeplini astfel obligațiile profesionale, cu siguranță și-ar pierde imediat locul de muncă. De aceea, în numele tuturor locatarilor afectați, cere primăriei să dispună de urgență finalizarea lucrării: "Ce-ar fi dacă și noi ne-am preface că plătim impozite la bugetul primăriei?".

Treabă de mântuială, meteahnă națională?

Cine n-a auzit de vechea… filozofie "Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese"? Sau de principiul "Merge și așa!", după care s-ar ghida unii dintre angajații români și în ziua de azi? Din păcate, potrivit unui recent sondaj publicat de MyJob, lipsa de performanță acceptată, denumită și "Cultura lui merge și așa!", este principalul semn al unei organizații nesănătoase. Potrivit datelor care reies din studiu, peste 33% din respondenți sunt de această părere, în timp de 30,3% afirmă că rolurile și responsabilitățile neclare ale angajaților sunt un semnal important de "boală" în firmă.

Dumneavoastră, dragi cititori, din ce motive considerați că în vremuri de criză și în condițiile unui șomaj crescut, mai există oameni care se ghidează după astfel de principii?

Comentează știrea

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN.
18 iulie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

riscu
26 octombrie 2012
ptr turcu

cand se va darama si garajele lui agi ali remzi dinspatele bl fd15? areun garaj dublu si baga doar o masina iar vecinii parcheaza pe trotuar de nu ai loc sa treci

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 2.4107 secunde