Alergările regulate îți pot prelungi traiul

425
1
Tot ce trebuie să facem dacă vrem să avem o viață mai lungă este să respectăm un program zilnic de alergat. Joggingul este excelent, mai ales în aer liber, și te poate scăpa de boli, dacă îl practici corect și periodic. "Prin repetarea efortului fizic, măcar de 4-5 ori pe săptămână, timp de 30-40 de minute pe zi, toate organele, în special mușchii, vor primi o cantitate mai mare de oxigen", explică dr. Gheorghe Dumitru, medic primar în medicina sportivă. Medicul spune că în acest fel se îmbunătățesc funcțiile creierului, iar riscurile de atacuri de cord sau accidente vasculare scad considerabil. "Creierul devine mai prompt, cei care aleargă în mod regulat sunt mai rezistenți la oboseală și mai puțini predispuși la depresii. Totodată, persoanele care fac jogging au șanse mult mai reduse să sufere de cardiopatie ischemică, infarct cardiac sau accident cerebral acut", susține dr. Dumitru.

Chiar dacă era cunoscut până acum faptul că alergările sunt extrem de benefice pentru sănătate, cercetătorii englezi au demonstrat recent că un program regulat de jogging poate mări speranța de viață cu șase ani pentru un bărbat și cu cinci ani pentru o femeie. Potrivit noului studiu publicat de MediHelp International, între o oră și două ore și jumătate de jogging în fiecare săptămână, într-un ritm lent sau mediu, poate crește speranța de viață în comparație cu cea a unei persoane care nu aleargă.

Astfel, dacă o persoană aleargă două sau trei zile în fiecare săptămână este mai mult decât suficient pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. 

Comentează știrea

hmm
18 iulie 2012
de caini

La noi alergi de caini sau dupa autobuz. S-asa nu ai unde sa alergi prin Constanta, iti rupi picioarele prin gropi sau te calca masinile.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3905 secunde