Din ce cauze apar cârceii?

867
Din ce cauze apar cârceii? - carcelgamba-1346701852.jpg
Contracții dureroase, involuntare ale unui mușchi sau grup de mușchi, cârceii sau crampele musculare apar ca urmare, în principal, a carențelor de calciu, magneziu sau ca simptom al spasmofiliei. Persoanele predispuse la cârcei sunt cele active ca urmare a unui efort fizic sporit, supraponderalii și persoanele cu o circulație sanguină defectuoasă.


Crampele musculare apar în zona tălpii piciorului, a gambelor, labei piciorului, coapselor, mușchilor posteriori,  brațelor sau a  gâtului, iar factorii care le favorizează apariția sunt mișcările prost executate, lipsa de calciu, deshidratarea, pierderea sărurilor minerale prin transpirație, încălțămintea neadecvată sau pozițiile incomode ale piciorului (statul în picioare sau pe scaun excesiv de mult, pozițiile ciudate ale corpului, purtarea de tocuri înalte). În cazul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, aceste crampe se datorează inactivității și atrofierii mușchilor. Totodată, lipsa de oxigen și glucoză din mușchi și surplusul acidului lactic favorizează apariția cârceilor, care se produc prepondent în cursul nopții, cele mai afectate grupe musculare fiind mușchii gambei, coapsei, brațelor, abdomenului și cei intercostali.

Periculoase, în momente nepotrivite!

Cu toate că sunt foarte dureroși, cârceii nu reprezintă o afecțiune serioasă, în schimb, pot fi un semnal de alarmă, deci trebuie luați în considerație.

Important! Crampele musculare pot deveni extrem de periculose dacă apar în momentul nepotrivit, cum ar fi la volan sau în timp ce se practică un sport. În momentul apariției, se recomandă întreruperea activității care a declanșat cârceii, aplicarea unei comprese reci pentru a relaxa mușchii, apoi o compresă caldă pentru ameliorarea durerii. Zona trebuie apoi masată pentru a relaxa mușchiul și a se întinde gradual, fără a mișca brusc piciorul.

Unul dintre motivele pentru care se manifestă crampele musculare rămâne deshidratarea. De aceea, persoanelor la care au început manifestările, li se recomandă un consum considerabil de apă sau fructe. În plus, alimentele consumate trebuie să ofere un aport suficient de calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamina C, B6, D și E (care se pot obține din portocale, kiwi, caise, banană sau cereale).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Alzheimer, la 43 de ani?
Pagina a fost generata in 1.3421 secunde