Din ce situații te scoate banalul mușețel

137
Din ce situații te scoate banalul mușețel - sitemusetel-1404046524.jpg
Mușețelul este o plantă care foarte rar lipsește din casele românilor. Ceea ce probabil nu toți știu este că banalul muțele ne poate scoate dintr-o serie de situații neplăcute. Iată, potrivit Click.ro, câteva dintre acestea:


Leziuni vasculare. Băile locale cu infuzie de mușețel sunt recomandate persoanelor care au leziuni vasculare acute sau cronice: Se pun aproximativ 50 g de flori, tulpină și frunze într-un tifon, care se lasă la infuzat timp de 15 minute într-un vas acoperit, cu 4-5 litri de apă fierbinte. Temperatura apei de baie trebuie să fie de maximum 40 de grade Celsius. 


Probleme cu somnul. Băile generale cu infuzie de mușețel sunt indicate atunci când nu poți dormi sau ai stare de agitație, dar și atunci când ai o infecție sau o inflamație a pielii, pentru că sunt un remediu foarte eficient, deoarece substanțele active din mușețel ajung prin piele foarte repede în circuitul sangvin. Poți pune decoct concentrat (30-50 g la un litru de apă) direct în apa de baie sau poți fierbe planta mărunțită în­tr-un tifon în 5 litri de apă timp de 5 minute.Tifonul cu tot cu apă se varsă în cada de baie. Este nevoie de 5 litri de decoct la o cadă obișnuită de baie. Înainte de baia terapeutică este recomandat să faci un duș, pentru a îndepărta sebumul și depunerile de la nivelul pielii, care astupă porii. 


Necazuri digestive, intoxicații alimentare. Infuzia sau ceaiul de mușețel este un remediu natural folosit de ani de zile pentru tulburări digestive, de somn sau intoxicații alimentare. Rețeta clasică: o lingură de flori la o cană cu apă fierbinte, din care este bine să bei 2-3 căni pe zi până la dispariția simptomelor. De asemenea, infuzia de flori de mușețel poate fi folosită și extern în băi locale ori generale sau sub formă de comprese. 


Afecțiuni stomatologice. Gargara cu infuzie (3 linguri de flori la o cană cu apă) este recomandată de specialiști persoanelor care au gingivită. Infuzia se ține în gură timp de câteva minute. Se repetă de patru – cinci ori pe zi. Dacă ai, de exemplu, un abces dentar, procedura se repetă la fiecare oră, iar rezultatele vor fi spectaculoase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4955 secunde