Din sfaturile bunicii

462
Din sfaturile bunicii - bfe85ad27c37e6bb601d57cccbaed4eb.jpg
l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).
l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos, pentru a fi siguri că nu mucegăiește.
l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează.
l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte 5-10 minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan.
l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, care va coagula resturile de spumă și o va limpezi.
l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă.
l Pentru a obține o friptură de pasăre frumos rumenită ungeți-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subțire de zahăr praf.
l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul.
l Florile de toamnă rezistă mai mult dacă înainte de a le pune în vază țineți capătul tăiat al tulpinei peste flacăra unui chibrit sau a unei lumânări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 01 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Cetățenești : Delicatese de legume
Pagina a fost generata in 2.8794 secunde