Medicul de gardă

Durerea de mijloc

464

Articole de la același autor

"Am ajuns să iau și câte trei calmante pe zi, și tot mă doare mijlocul. Citesc această rubrică și m-am gândit că un medic mă poate ajuta cu niște sfaturi. Culmea e că mă doare mai tare noaptea, când mă odihnesc… Vă mulțumesc, Lucreția Vadu".

v v v

După cum ne-a explicat dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, durerea de mijloc este unul din principalele motive care-i conduc pe oameni la reumatolog. Mai ales că nu trece, cu una, cu două, mai exact, în funcție de durata de manifestare, durerea lombară este acută (se întinde pe o perioadă de patru săptămâni) și cronică (durează peste trei luni).

Cauze. Întrucât cauzele durerii lombare sunt diferite, după con-sultarea pacientului, reumatologul va stabili și cauza, care poate avea legătură cu coloana ver-tebrală sau durerea este iradiată de la nivelul organelor interne cu probleme. De regulă, durerea de mijloc se datorează unor anomalii anatomice și funcționale de la nivelul coloanei vertebrale și poate să se declanșeze după un efort fizic susținut. Totuși, aceste dureri se atenuează după o perioadă de repaus.

Noaptea constituie, într-adevăr, momentul declanșării durerii, atât la adulți, dar în mod special la tineri. Totuși, trebuie avut în vedere că durerea de mijloc ne poate sâcâi și dacă avem alte boli reumatice care afectează co-loana. Având în vedere că fiecare pacient este unic, în astfel de situații se impune un consult de specialitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Durerea de șale sau de mijloc
Pagina a fost generata in 0.4034 secunde