Este castrarea chimică o soluție pentru combaterea abuzurilor sexuale?

964
7
Este castrarea chimică o soluție pentru combaterea abuzurilor sexuale? - 4foto1shutterstock4418287993d3f1-1377277814.jpg

Articole de la același autor

Castrarea chimică este un tratament hormonal care poate produce efecte doar în perioada administrării. Când tratamentul încetează, persoana în cauză revine la stadiul biologic anterior. Potrivit Patriarhiei Române, în învățăturile Bisericii nu există o piedică pentru o asemenea inițiativă. În plus, legea funcționează cu succes în țările unde a fost aplicată.

Pedofilii și violatorii ar putea fi castrați chimic în perioada detenției. Cel puțin asta prevede un proiect de lege susținut de senatorul PP-DD de Constanța Marian Vasiliev, dar și de Ciprian Rogojan și Gabriela Firea. De precizat că acestui grup de senatori li s-au alăturat și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, preoți și medici. Potrivit susținătorilor proiectului, condamnații pentru pedofilie, viol sau alte abuzuri sexuale ar urma să fie supuși unui tratament hormonal pentru scăderea libidoului, dar numai cu acceptul lor, precizând că nu este o măsură pe viață și că merită aplicată și violatorilor recidiviști. Iar pedofilul sau violatorul recidivist care acceptă castrarea chimică va beneficia de micșorarea pedepsei și, de consiliere psihologică, de monitorizare. Totul, pentru ca înclinațiile anormale ale acestor oameni să fie înfrânate.

Păreri împărțite

Având în vedere că, în prezent, proiectul se află în stadiul dezbaterii publice, mai mulți cititori ai ziarului nostru au considerat oportun să-și exprime punctul de vedere față de această inițiativă.

"Pot recidiva oricând!". "Am avut șansa de a salva o puștoaică de la un nenorocit de pedofil chiar în scara blocului. Era unu ziua, mă odihneam pentru că lucrasem de noapte și am auzit niște urlete înfiorătoare… Am ajuns la țanc, dar tot apucase să dezbrace fetița... Dacă individul nu ar fi luat-o la sănătoasa, cred că eram în stare să-l omor! Descreierații ăștia trebuie castrați pe viață, pot recidiva oricând! Ce tratament reversibil la ăștia? Cei care vor aproba legea să-și imagineze că pot cădea victime proprii copii sau nepoți, ca să știe mai bine cum pun problema!" (F. Mirean).

"Castrare definitivă!". "M-am săturat să tot aud de legea asta… S-a mai discutat… Cei care nenorocesc copii nevinovați pe viață sunt ca și criminalii și trebuie pedepsiți cu castrare definitivă, să sufere și ei toată viața. Adică, numai copiii abuzați să n-aibă viitor?" (Aniela Turcu).

"Închisoare pe viață!". "Ați auzit probabil ce pățesc pedofilii și violatorii când ajung la închisoare! Oamenii ăștia au în creier abuzul sexual. Și dacă-i tratează numai cât timp vor ei, la ce ajută? Pe ei nu-i vindecă nimic, e clar că au probleme la mansardă… Soluția este închisoarea pe viață, fără eliberare condiționată. Asta, dacă vor să nu mai avem pedofili și violatori!" – este de părere Ileana, care a avut ocazia să cunoască drama unei adolescente violate în propria casă, de propriul unchi.

"Ne întoarcem la practicile barbare?"

Monseniorul Bisericii Sfântul Anton, Ieronim Iacob, s-a declarat împotriva atentatelor de orice fel asupra integrității corporale a unei persoane, militând cu vehemență ca asemenea indivizi, periculoși dealtfel, să suporte rigorile legislației în vigoare, care ar trebui să fie foarte aspră, astfel încât să le descurajeze pornirile. În plus, statul ar trebui să-i ajute prin consiliere psihologică: "În țările islamice se taie și mâna dacă furi. E același lucru și în cazul de față, ca și cum ai tăia mâna unui hoț. Dacă ei consideră legitim să introducă și practica barbară a mutilării, în măsura în care tot merg pe linia asta, scoatem ochiul infractorilor, e tot o mutilare… Cât privește reversibilitatea, cine o garantează, cu experiențele astea…? Nu vedeți că iei o pastilă și are efecte secundare pe viață? Chiar dacă se dorește o măsură tranzitorie, lasă urme cât trăiești. Să-i ajute statul altfel, cu psihologi, cu medici!".

Ce spune Patriarhia

Potrivit Comisiei de Bioetică din cadrul Patriarhiei Române, Biserica nu consideră că aplicarea castrării chimice, ca măsură temporară, ar fi un atentat la drepturile omului, ci un tratament care merită administrat.

De menționat că o asemenea lege se aplică în Germania, Ru-sia, Moldova, Franța, Danemarca.

Dumneavoastră, dragi cititori, cum considerați că trebuie pedepsiți pedofilii și violatorii?

Comentează știrea

adamirator
24 august 2013
iar dau cu bita in balta

alesii nostri, ca sa se dea interesanti; pai daca nu este definitiva, de ce se mai face? ce pedeapsa e asta, daca se cere acceptul agresorului? Cred ca era mai bine daca asta raminea la nivel de tratament psihiatric pentru cei cu probleme... E vorba de balamuc, nu de puscarie! Au gresit domnii respectivi. In fond, pe cine dreaci alegem? Tot felul de neispraviti si neispravite.

castratorul
24 august 2013
apa de ploaie

Ce este aia "castrare chimica " ? castrare definitiva pentru violatori si pedofili daca vreti sa eradicam problema.Va garantez ca dupa primele castrari problema va fi eradicata

Papu
24 august 2013
Castrarea

Pentru acesti dezaxsati e buna castrarea indiferent cum se procedeaza. Aceeasi problema trebuie studiata si aplicata si tzigganilor care au mai mult de un copil , asa cum e in China. De ce la ei se poate si la noi nu ?!

Senator Marian Vasiliev
24 august 2013
Problema cea mai mare o avem cu Uniunea Europeana

Multumesc autorului articolului si cititorilor care se implica in aceasta dezbatere. Va rog sa ma credeti, in calitate de co-initiator al proiectului de lege, ca ne-am gandit in prima etapa, la fel ca orice om si parinte, la masuri drastice, cu caracter definitiv. Trebuie insa sa ne punem de acord cu legislatia europeana si sa armonizam aici si punctele de vedere diferite( chiar aici, pe forum, un cititor spune ca prin aceasta metoda ii "mutilam" pe pedofili. Nu stiu daca si parintii copiilor abuzati sunt de acord cu acest punct de vedere). Eu voi milita pentru caracterul definitiv al masurii, macar in cazul de recidiva. Va multumesc.

noni
24 august 2013
parerea mea

Sunt tatal a doi copii. Ca tata nu pot propune decat o pedeapsa ireversibila, la fel de ireversibila precum sechelele produse victimelor de catre agresor. Sa argumentez: toti avem drepturi, atata timp cat respectam legile, incalci legea, inseamna ca ai renuntat voluntar la drepturile tale asa cum voluntar ai hotarat sa nenorocesti pe cineva, sa omori, sa violezi, etc. Incalci cu buna stiinta aceste drepturi fundamentale la integritate, renunti la drepturile tale in mod automat, in clipa in care devii agresor. Nu poti invoca anumite drepturi dupa care sa fi judecat, atata timp cat ai erijat in judecator si calau pentru cel care devine astfel victima. Castrare, chirurgicala, definitiva si puscarie pana cand victima isi revine, se recupereaza psihic si emotional dupa agresiune, tinand cont ca sechelele produse sunt pe viata, pe viata sa fie si puscaria. Daca ni vom deveni categorici, nu s eva rezolva nimic, e nevoie de cativa, sa fie dati exemplu, restul vine de la sine.

Violator necastrat
25 august 2013
Si totusi...

Cu agresiunea vestimentara cum ramane ?Foarte multe ''cer viol'' dupa cum sunt imbracate, pardon...dezbracate !

noni
25 august 2013
pt violatorul.necastrat

Asta arata ce mentalitati au unii, cum se imbraca o fata mai sumar, sigur cere violata. Va uitati la prea multe filme po..rno, aveti impresia ca toate v aasteapta pe voi, cele mai frumoase exemplare ale speciei umane. Unul cu o asa gandire sigur nu a vazut femeie langa el prea des si are impresia ca toate femeile sumar imbracate sunt de fapt invitatii pe doua picioare. Presupunand ca ai avea o fata, adolescenta in situatia asta si unul ca tine pune problema la fel, te-r multumi ?? De ce nu ai aceeasi parere si despre catelele care merg cu coada ridicata pe trada, ca si la ele se vede tot. Felul in care privesti femeia pe strada, arata si respectul pe care i-l ai pt femeile din viata ta, mama, sora, fiica, etc, etc. Daca vezi ceva pe strada, admiri discret, apreciezi frumusetea si posibilitatea de a o admira si mergi mai departe, asta daca esti sanatos la cap.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6004 secunde