"Eu chiar am vrut să-i ajut!"

911
4
În ziarul nostru din 12 decembrie a.c. a apărut articolul: "Contract pe bune sau o glumă proastă pe bani europeni", în care 130 de absolvenți constănțeni ai unui curs de formare profesională din fonduri europene și-au exprimat nemulțumirea că organizatorii nu au respectat clauzele contractului în care au fost implicați. Întrucât managerul acestui proiect nu a putut fi contactat înainte de apariția articolului, redăm astăzi punctul său de vedere pe marginea celor sesizate:


"Având în vedere că nu am putut fi contactat pentru a-mi exprima opinia în legătură cu cele sesizate de absolvenții cursului de formare profesională finanțat din Fondul Social European, urmat la Școala portuară, fac următoarele precizări: Sunt de acord cu oamenii care au participat în cadrul acestui proiect și este adevărat că i-am contactat telefonic începând din luna octombrie 2011 și până în martie 2012 pentru a forma grupe de cursanți. Am prezentat beneficiile care le vor avea în urma participării (diplome, subvenții).Nu am crezut niciun moment că AM POSDRU nu se va ține de cuvânt și nu-și va respecta contractul semnat cu Patronatul Național Român - Filiala Călărași. Au existat suspendări de plăți și am informat grupul țintă chiar de la început că reprezentantul legal al acestui proiect este domnul Paul Georgian Folea, fiul domnului Viorel Folea (cu procură), fiind cel care reprezintă cu puteri depline la organele competente pentru semnarea proiectului și a tuturor formalităților care se impun în legătură cu derularea proiectului "Calificare la standarde europene" ID 83277. Deoarece din ianuarie 2012 și până în prezent nu mi-am primit salariul, am fost nevoit ca în data de 21.09.2012 să-mi dau demisia din proiectul POSDRU/108/2.3/G/83277 și am anunțat toate forurile competente OI POSDRU, AM POSDRU și CNDIPT în legătură cu decizia mea. Însă nu sunt de acord și sunt bulversat de declarația pe care au făcut-o reclamanții, citez din articol: «A venit însoțit de doi romi» și doresc să subliniez că acele două persoane sunt copiii mei.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit dreptul să fac aceste precizări și vă urez sărbători fericite!".

Nicolae Costel



Comentează știrea

Cursant
14 decembrie 2012
Minciuni

Daca v-ati dat demisia in septembrie ce cautati cu diplomele in original in noiembrie ? De ce nu am fost indrumati catre o persoana de decizie ? Daca a-ti venit insotit cu persoane care nu aveau nici o treaba de ce nu i-ati prezentat ca fiind copii dvs. Diplomele au fost date intr-un bar de o persoana care nu mai reprezenta acest proiect? Cum a-ti vrut sa ne ajutati cand ne-ati invitat si la viitoarele proiecte - adica alte tepe??? Aici exista un contract semnat - daca vreti sa ajutati duceti-va si dati de pomana. Si apropo reprezentantii AM POSDRU pe invatamant ne-au informat ca aceste proiecte nu au fost niciodata sistate. Informatii la tel 0242-333134. Imi este rusine de varsta pe care o aveti si de faptul ca nu aveti taria de caracter sa va asumati ce ati discutat in bar .

o cursanta
14 decembrie 2012
Abureli

Poate ca la DNA,raspunsurile privind organizarea transparenta si legala a acestor cursuri,vor fi mai la obiect. In ceea ce priveste autoprezentarea de "bun samaritean" a dlui Costel/am vrut sa-i ajut/ ,eu personal am serioase semne de intrebare. Eram,oare de pe strada si...brusc i s-a facut mila de noi,dezinteresat? Sa fim seriosi ! Iar cu inmanarea unor diplome intr-un bar ,chiar de catre dansul si mult dupa ce si-ar fi dat demisia,adica in noiembrie,ce ne poate spune? Daca aceia erau copii lui,de ce nu ni i-a prezentat si... ce cautau ei acolo , cata vreme ar fi trebuit sa fie reprezentantii de drept a acestui curs ?D.l Costel ar trebui sa stie, ca nu suntem niste copii ,pe care,sa-i abureasca cu explicatii de genul celor de mai sus.Si ar trebui sa mai stie ca intr-un fel sau altul,va trebui sa raspunda alaturi de toti care s-au implicat in aceasta...excrocherie !

Tot de la cursant
14 decembrie 2012
Rusine

Pentru acest proiect inca nu s-a depus cererea de rambursare pentru ca intai Filiala Judeteana Calarasi trebuia sa faca plata, asa ca ce bani asteptati domnilor? Umblati numai cu minciuni.

anonim
8 mai 2013
a

cata mancare de rahat

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ce școli nu fac cursuri astăzi
Pagina a fost generata in 0.6983 secunde