Pentru sănătatea dv.

Femeia alcoolică își pecetluiește soarta (2)

1001
Femeia alcoolică își pecetluiește soarta (2) - womanholdingglassofwine-1319649857.jpg
"Am o soră care le are cu băutura. Este adevărat că alcoolul le face mai mult rău femeilor, decât bărbaților? Care ar fi motivele?" (D. M.).

v v v

Potrivit medicului primar Ion Ieremia, într-adevăr, efectele consumului excesiv de alcool sunt mai devastatoare la femei. În ziarul de ieri, am precizat și cauzele acestui lucru. Astăzi, specialistul dorește să atragă atenția asupra unei realități dureroase: femeile alcoolice (și sunt destule!), își pecetluiesc soarta dacă nu renunță la acest viciu. De exemplu, ciroza sau hepatita alcoolică (se declanșează la femei într-un timp mai mic față de bărbați), netra-tate la timp sau, mai rău, negli-jate, pot evolua rapid în cancer al ficatului, ducând la decesul pacientei.

Și mai alarmant este că în ultimele stadii ale alcoolismului, majoritatea femeilor devin hipertensive, anemice, nu se hrănesc suficient, pot face și cancer al tractului respirator. "Americanii au făcut un studiu care arată că femeile care beau între două și cinci pahare de alcool pe zi își măresc… șansele de apariție a cancerului mamar cu până la 40 la sută, riscul fiind chiar și mai mare la vârstnice" – arată dr. Ion Ieremia, care atrage atenția asupra consecințelor nefaste ale alcoolului și asupra sis-temului de reproducere al femeii, în timp, instalându-se infertilitatea. Și mai problematice sunt cazurile în care femeile consumă alcool în timpul sarcinii, viciul ducând la subdezvoltarea fătului sau chiar la grave malformații psihice și fizice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Mic dejun turcesc
Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Ce dezastru!
Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă napolitană
Pagina a fost generata in 1.6297 secunde