Flori bune de pus la rană

241
Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt flori de culoare galben-portocalie originare din țările mediteraneene. Au tendința de a înflori o dată pe lună sau la luna nouă. Beneficiile lor sunt foarte cunoscute și apreciate de medici și terapeuți. Folosite sub diverse forme, tratează afecțiuni ca: gastrite hiperacide, ulcer gastric și duodenal, colecistita, icter infecțios, ulcerații canceroase, inflamații ale colonului, hemoroizi, viermi intestinali, boli de ficat, cicatrici interne, dismenoree. În uz extern, sunt bine cunoscute, de mult timp, efectele sale pozitive în: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoză.


Beneficiile ceaiului de galbenele. În primul rând, ceaiul este antiinflamator și antibacterian, dar și un imunostimulent pe măsură. Apoi, ajută la tratarea infecțiilor urechilor, ajută la spălarea cu eficacitate a ochilor în tratarea conjunctivitelor. Atât soluția răcită – ceaiul –, cât și ceaiul consumat intern se pot folosi pentru a clăti ochii și pentru a reduce roșeața. El stimulează producerea de colagen și se mai folosește ca gargară pentru a calma durerile de gât și inflamațiile gurii.

Ceaiul de galbenele ajută la detoxifierea corpului după o intervenție chirurgicală, dar este benefic și pentru aceia care suferă de probleme gastro-intenstinale, protejează stomacul și intestinul prin inhibarea prostaglandinei E1. Ceaiul de Calendula ajută și la limitarea efectelor bacteriilor asociate cu gastrita, ulcerul peptic, cancerul de stomac. Medicinal, este un diuretic natural, așa că se recomandă a fi folosit pentru a scăpa de reziduurile fluide din corp; întărește țesutul intestinelor și ajută la funcționarea mai bună a stomacului. Gălbenelele sunt foarte "blânde" față de organism, astfel că în mod frecvent ceaiul li se administrează copiilor care au probleme cu stomacul.

Este astringent și antiinflamator, ceea ce îl recomandă pentru a trata arsurile la stomac și refluxul acid. Ceaiul de gălbenele poate regla și ciclul menstrual, prin faptul că îmbunătățește circulația sângelui și, de asemenea, poate fi păstrat la frigider și folosit ca tratament de calmare a pielii, fiind aplicat pe pielea inflamată (în caz de noduli sau umflături), cruste care nu se vindecă, eczeme, cicatrici, "piciorul atletului", acnee, herpes, hemoroizi externi sau alte răni. Ajută și la creșterea noilor celule ale pielii, luptă împotriva infecțiilor, calmează pielea și durerea sau umflăturile de la înțepăturile de albine sau viespi. Pe lângă ceaiul de gălbenele, există și tincturi și extracte de gălbenele, la fel de puternice ca remedii naturale pentru problemele de sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sporturi simple, care ajută la slăbit
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : De ce răcesc ușor unii oameni
Pagina a fost generata in 2.1835 secunde