Frații vitregi pot deveni soț și soție?

3509
Un lucru este clar, frații vitregi nu sunt "rude de sânge", de aceea Viorela Moscu este de părere că n-ar exista niciun impediment ca aceștia să se căsătorească în situația în care părinții au divorțat. Pe de altă parte, între membrii unei familii în care există copii din căsătoriile anterioare se creează ceea ce, potrivit preotului-paroh Vasile Vasile, de la Parohia Cuvioasa Sfânta Parascheva din Năvodari, se numește grad de rudenie prin afinitate (sau prin alianță, cum se spune în termeni populari).

Biserica nu acceptă astfel de mariaje

Este adevărat că între frații vitregi nu este o legătură de sânge, dar chiar și așa, potrivit Sfintelor Canoane Bisericești, ei nu se pot căsători în fața Iui Dumnezeu. Iar dacă vor să se căsătorească religios ascunzând acest adevăr, este numai problema lor. Nu trebuie omis că există riscul ca, la un moment dat, să fie obsedați că s-au legat prin minciună și să considere că eventualele probleme cu care s-ar putea confrunta în viață s-ar putea datora acestui păcat. Mai mult, parohul atrage atenția că nici cumetrii nu se pot căsători între ei.

Totul din cauză că în lumina Sfintelor Canoane: "Căsătoria este un act juridic de drept natural, moral și religios în cadrul legilor dumnezeiești, prin care bărbatul se unește cu femeia pentru toată viața pământească". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.344 secunde