Punctul pe "i"

Fumigena CNP-ului…

611
De când a început recensământul, asistăm la un scenariu tragi-comic. Prin toate mijloacele posibile se lansează tot felul de îndemnuri panicarde: ba să nu participăm la așa-zisul recensământ european, ba să nu comitem imensa greșeală de a da CNP-ul pe… mâna recenzorilor, că doar cine le-a verificat onestitatea?

Pe de altă parte, politicienii din opoziție le țin isonul alarmiștilor, făcându-ne recomandări în același registru. "Până unde poate duce ipocrizia omului?" - este întrebarea ce-o sâcâie pe Magdalena Panait (46 ani), pentru care toți politicienii "sunt o apă și-un pământ". Totuși, unii par a stăpâni mai bine arta manipulării: "Nu vreau să dau nume ca să nu fiu acuzată că sunt vopsită în portocaliu. În momentul de față, nu țin cu niciun partid, dar nu pot să înghit gogoșile pe care ni le servesc unii din opoziție. Un politician tânăr, mare jurist, din opoziție, ne recomandă să nu cumva să dăm CNP-ul pe mâna recenzorilor, că ar fi împotriva legii indiscreția asta. Dar același politician uită că însuși partidul său… a recoltat, pe străzi, CNP-ul a sute de mii de oameni care trebuiau să-și dea adeziunea pentru candidatul la președinție. Operațiune periculoasă pe care au făcut-o, tot timpul, și celelalte partide, că așa se face, asta e procedura. De ce atunci nu ne-a avertizat nimeni cât de tare ne expunem?".

"Zgomotul" care se face acum pe seama acestui tip de recensământ pare nejustificat și din punctul de vedere al altor cititori, care au ținut să atragă atenția, în primul rând politicienilor mai vocali cu acest subiect, că aproape nu există instituție publică unde să depui un act, să soliciți un document, fără să dezvălui și CNP-ul. Și-atunci, isteria CNP-ului nu e o fumigenă? 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5967 secunde