Rețetă pentru sărbători

Fursecuri

278
Fursecuri - 57cd256bef7ffee2b9b4b6c035ef5016.jpg
Ingrediente pentru aluat: un ou întreg, un gălbenuș, o lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, 0,5 linguriță praf de copt, vanilie, 300 g făină.
Ingrediente pentru finisaj : un borcănel gem de caise sau peltea, 150 – 200 g fulgi nucă de cocos.
Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul și stropul de vanilie și se bate totul foarte bine. Se adaugă uleiul și se mixează totul, apoi se pun făina cu praful de copt. Aluatul trebuie să aibă o consistență care să-i permită modelarea. Cu mâinile unse cu puțin ulei se formează biluțe care se așază la distanță pe hârtia pergament întrucât ele cresc la copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit 6 - 10 minute, până când capătă o culoare palidă, nu trebuie rumenite. După ce se răcesc, fursecurile vor fi date întâi prin gem sau peltea puțin încălzite, apoi prin nucă de cocos. Se păstrează în cutii speciale pentru sărbători și se pot servi după o zi sau două, având un gust deosebit și o consistență pufoasă. (Rețeta ne-a fost trimisă de cititoarea noastră, Aida Bălănică. Îi mulțumim).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cârnați de casă
Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Pișcoturi de casă
Pagina a fost generata in 1.621 secunde