Rețeta zilei
Ghiveci dietetic
Ingrediente: 2 morcovi mari, o ceapă mare, 200 g ciuperci, o vânătă mică, 300 grame roșii, 60-70 grame brânză de oaie sau cașcaval, 2-3 căței de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin.
Mod de preparare: Legumele se curăță, se spală și se taie astfel: ceapa în inele, morcovii și vânăta în cuburi, iar ciupercile în fâșii. Se pun într-o tigaie cu apă și se fierb până ce legumele au fiert și apa a scăzut de tot. Separat se curăță roșiile de coajă și se fac piure. Peste roșiile făcute piure se pun: sare, piper, busuioc, usturoi presat și foaia de dafin ruptă în patru. După ce apa din legume a scăzut se pune piureul de roșii amestecat cu condimentele și mâncarea se mai fierbe încă 5-10 minute. La sfârșit se pune brânza și se mai lasă pe foc până se topește.
Mod de preparare: Legumele se curăță, se spală și se taie astfel: ceapa în inele, morcovii și vânăta în cuburi, iar ciupercile în fâșii. Se pun într-o tigaie cu apă și se fierb până ce legumele au fiert și apa a scăzut de tot. Separat se curăță roșiile de coajă și se fac piure. Peste roșiile făcute piure se pun: sare, piper, busuioc, usturoi presat și foaia de dafin ruptă în patru. După ce apa din legume a scăzut se pune piureul de roșii amestecat cu condimentele și mâncarea se mai fierbe încă 5-10 minute. La sfârșit se pune brânza și se mai lasă pe foc până se topește.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Vineri, 03 Septembrie 2010
Vineri, 03 Septembrie 2010
Joi, 02 Septembrie 2010