Rețeta zilei
Gogoșari umpluți cu vinete
Ingrediente: 50 de gogoșari mari, 15 - 20 vinete mijlocii, 2 kg de roșii, o căpățână de usturoi, 3/4 litri de ulei, 3 linguri de miere, câteva foi de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați și opăriți un minut gogoșarii. Curățați-i de semințe și puneți-i pe o tavă să se scurgă. Separat curățați vinetele, tăiați-le în felii rotunde, groase de un centimetru, pe care le prăjiți în ulei și le lăsați să se scurgă pe o planșetă. Împănați feliile de vinete (când s-au răcit) cu usturoi. Dați roșiile prin separator și fierbeți sucul împreună cu uleiul de la prăjit până când se leagă. Turnați sucul în borcan peste gogoșarii umpluți cu vinete împănate. Puneți capace sau legați cu celofan si sterilizați la baie de aburi. Se păstrează la răcoare în cămară.
Ingrediente: 50 de gogoșari mari, 15 - 20 vinete mijlocii, 2 kg de roșii, o căpățână de usturoi, 3/4 litri de ulei, 3 linguri de miere, câteva foi de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați și opăriți un minut gogoșarii. Curățați-i de semințe și puneți-i pe o tavă să se scurgă. Separat curățați vinetele, tăiați-le în felii rotunde, groase de un centimetru, pe care le prăjiți în ulei și le lăsați să se scurgă pe o planșetă. Împănați feliile de vinete (când s-au răcit) cu usturoi. Dați roșiile prin separator și fierbeți sucul împreună cu uleiul de la prăjit până când se leagă. Turnați sucul în borcan peste gogoșarii umpluți cu vinete împănate. Puneți capace sau legați cu celofan si sterilizați la baie de aburi. Se păstrează la răcoare în cămară.
Mod de preparare: Spălați și opăriți un minut gogoșarii. Curățați-i de semințe și puneți-i pe o tavă să se scurgă. Separat curățați vinetele, tăiați-le în felii rotunde, groase de un centimetru, pe care le prăjiți în ulei și le lăsați să se scurgă pe o planșetă. Împănați feliile de vinete (când s-au răcit) cu usturoi. Dați roșiile prin separator și fierbeți sucul împreună cu uleiul de la prăjit până când se leagă. Turnați sucul în borcan peste gogoșarii umpluți cu vinete împănate. Puneți capace sau legați cu celofan si sterilizați la baie de aburi. Se păstrează la răcoare în cămară.
Ingrediente: 50 de gogoșari mari, 15 - 20 vinete mijlocii, 2 kg de roșii, o căpățână de usturoi, 3/4 litri de ulei, 3 linguri de miere, câteva foi de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați și opăriți un minut gogoșarii. Curățați-i de semințe și puneți-i pe o tavă să se scurgă. Separat curățați vinetele, tăiați-le în felii rotunde, groase de un centimetru, pe care le prăjiți în ulei și le lăsați să se scurgă pe o planșetă. Împănați feliile de vinete (când s-au răcit) cu usturoi. Dați roșiile prin separator și fierbeți sucul împreună cu uleiul de la prăjit până când se leagă. Turnați sucul în borcan peste gogoșarii umpluți cu vinete împănate. Puneți capace sau legați cu celofan si sterilizați la baie de aburi. Se păstrează la răcoare în cămară.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!