Pentru sănătatea ta
Guta, boala gurmanzilor (1)
"Este posibil ca guta să fie ereditară? Ce trebuie să mănânce un bolnav de gută? Are voie carne? Recunosc, sunt gurmand!" (Viorel Ion).
v v v
Guta (caracterizată printr-un exces de acid uric în sânge) este o formă de inflamație a articulațiilor, boală ce produce durere, roșeață și căldură locală, edem. Fără tratament corect, guta poate cauza leziuni serioase ale articulațiilor, tendoanelor sau altor țesuturi. De reținut că este mult mai întâlnită la bărbați, de foarte multe ori fiind ereditară. Într-adevăr, stimate domnule Ion, medicul primar Ion Ieremia precizează că guta este o boală a gurmanzilor, care mănâncă și beau din abundență, însă nu ard tot ce consumă.
Referitor la regimul alimentar, înainte de toate se recomandă o reducere a alimentelor prea bogate în purine, producătoare de acid uric. Așadar, carnea, indiferent de la ce animal provine, conține purine, așa că vom limita consumul ei la cel mult o dată pe zi. Atenție, însă, tipurile de carne prea bogate în purine vor fi complet excluse. Este vorba despre cărnurile fezandate, vânatul, cartilagiile și gelatina, creierul, răciturile, carnea roșie, pastele de carne, de ficat, conservele din carne.
Despre alimentele de origine vegetală ce trebuie excluse din dieta unui bolnav de gută, citiți în ziarul nostru de mâine.
v v v
Guta (caracterizată printr-un exces de acid uric în sânge) este o formă de inflamație a articulațiilor, boală ce produce durere, roșeață și căldură locală, edem. Fără tratament corect, guta poate cauza leziuni serioase ale articulațiilor, tendoanelor sau altor țesuturi. De reținut că este mult mai întâlnită la bărbați, de foarte multe ori fiind ereditară. Într-adevăr, stimate domnule Ion, medicul primar Ion Ieremia precizează că guta este o boală a gurmanzilor, care mănâncă și beau din abundență, însă nu ard tot ce consumă.
Referitor la regimul alimentar, înainte de toate se recomandă o reducere a alimentelor prea bogate în purine, producătoare de acid uric. Așadar, carnea, indiferent de la ce animal provine, conține purine, așa că vom limita consumul ei la cel mult o dată pe zi. Atenție, însă, tipurile de carne prea bogate în purine vor fi complet excluse. Este vorba despre cărnurile fezandate, vânatul, cartilagiile și gelatina, creierul, răciturile, carnea roșie, pastele de carne, de ficat, conservele din carne.
Despre alimentele de origine vegetală ce trebuie excluse din dieta unui bolnav de gută, citiți în ziarul nostru de mâine.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Marţi, 11 Octombrie 2011
Marţi, 11 Octombrie 2011
Luni, 10 Octombrie 2011