Rețeta zilei

Ghiveci-aperitiv pentru iarnă

1642
Ghiveci-aperitiv pentru iarnă - 11octretetaghiveci2-1318344960.jpg
Ingrediente: 6 kg vinete, 4 kg roșii, 3 kg ceapă, 1 kg măsline negre, 5 kg gogoșari, 1/2 kg usturoi, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 50 g sare, 50 g zahăr, foi de dafin, frunze de țelină.

Mod de preparare: Se curăță vinetele, gogoșarii, ceapa, usturoiul, după care vinetele se taie în cubulețe de circa doi-trei centimetri, iar gogoșarii, usturoiul și ceapa se taie fideluță și se călesc în ulei (fiecare ingredient separat). Roșiile se dau prin mașina de separat semințe, iar sucul de roșii se amestecă cu oțetul, sarea și zahărul. După ce avem toate ingredientele pregătite, se vor pune în fiecare borcan câte două linguri de amestec de suc de roșii cu două frunze de țelină și o frunză de dafin, după care se așază în straturi celelalte ingrediente călite până se va umple borcanul. Se va completa cu restul de suc fiecare borcan. Se închid borcanele și se dau la cuptor, la foc mic, pentru circa 50 de minute. Se consumă ca aperitiv.

Timp de preparare: 4 ore.

Complexitate: medie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Varză murată pentru iarnă
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă  cu vinete
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă cu legume la murat
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă la borcan
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pere în sos de vin
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați la rece
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 1.0726 secunde