Rețeta zilei

Conopidă la borcan

1183
Conopidă la borcan - 25septretetaconopida-1316971422.jpg

Mod de preparare: Conopida proaspătă, cu floarea albă și deasă, se taie în buchețele, se curăță și se fierbe cinci minute în apă clocotită, puțin sărată, după care se scoate strecurătoarea și se așază într-o cratiță. Separat, se stoarce suc de roșii, care se amestecă în părți egale cu apă simplă și se fierbe cinci minute. Apoi se ia de pe foc, se aromează cu frunze de țelină și pătrunjel tăiate mărunt și se sărează puțin. Conopida se așază în borcane de mărime potrivită, în funcție de numărul persoanelor, neînghesuită, lăsând un spațiu liber de doi centimetri pînă la gura borcanelor; se toarnă suc cât s-o cuprindă până la acel nivel și se pune câte o aspirină deasupra. Borcanele se leagă și se sterilizează 30 de minute, cazanul în care au fiert lăsându-l acoperit cu pături groase până a doua zi, când borcanele se pun în cămară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pere în sos de vin
Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați cu conopidă
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați la rece
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Roșii murate
Miercuri, 24 August 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru murături gustoase (2)
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Prăjitură cu piersici
Pagina a fost generata in 0.3189 secunde