Rețeta zilei
Varză murată pentru iarnă
1283
'Se aleg verze îndesate și cu frunza subțire, culese târziu, la sfârșitul lui octombrie, apoi se depozitează pentru o săptămână, acoperite, într-un loc răcoros, pentru că astfel le putem îndesa în butoi fără teamă că se vor sparge. l Se îndepărtează frunzele exterioare verzi sau veștejite, se curăță cotorul și se taie frunzele care sunt atacate de purici. l Se îndeasă verzele în butoi, cât mai compact. În butoi se mai pun hrean, mărar uscat, o mână de porumb boabe, o gutuie tăiată în sferturi. Deasupra verzelor se pun câteva scândurele, mărar uscat, crenguțe de vișin, care să țină verzele sub saramură. l Se pregătește saramura: la un litru de apă se pun 50 grame de sare; se dizolvă sarea, la nevoie putem încălzi ușor oala cu saramură, pe foc. l Se ține butoiul cu varză într-un loc mai cald, una-două săptămâni, până când începe fermentația. Apoi se vântură și se poate da la rece, după care butoiul nu mai necesită atenție deosebită decât pentru îndepăr-tarea stratului de floare care apare la suprafață. Dacă temperatura este prea ridicată, este necesar să vânturăm din nou varza.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Vineri, 07 Octombrie 2011
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Luni, 12 Septembrie 2011
Vineri, 09 Septembrie 2011
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011