Rețeta zilei

Varză murată pentru iarnă

1283
Varză murată pentru iarnă - 10octretetavarza2-1318253390.jpg
'Se aleg verze îndesate și cu frunza subțire, culese târziu, la sfârșitul lui octombrie, apoi se depozitează pentru o săptămână, acoperite, într-un loc răcoros, pentru că astfel le putem îndesa în butoi fără teamă că se vor sparge. l Se îndepărtează frunzele exterioare verzi sau veștejite, se curăță cotorul și se taie frunzele care sunt atacate de purici. l Se îndeasă verzele în butoi, cât mai compact. În butoi se mai pun hrean, mărar uscat, o mână de porumb boabe, o gutuie tăiată în sferturi. Deasupra verzelor se pun câteva scândurele, mărar uscat, crenguțe de vișin, care să țină verzele sub saramură. l Se pregătește saramura: la un litru de apă se pun 50 grame de sare; se dizolvă sarea, la nevoie putem încălzi ușor oala cu saramură, pe foc. l Se ține butoiul cu varză într-un loc mai cald, una-două săptămâni, până când începe fermentația. Apoi se vântură și se poate da la rece, după care butoiul nu mai necesită atenție deosebită decât pentru îndepăr-tarea stratului de floare care apare la suprafață. Dacă temperatura este prea ridicată, este necesar să vânturăm din nou varza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă  cu vinete
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă cu legume la murat
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă la borcan
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pere în sos de vin
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați la rece
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Roșii murate
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 0.7794 secunde