"Halal vocabular la desene animate!"

544
Fără doar și poate, filmele de desene animate sunt produsul "cultural" de cel mai mare succes pentru divertismentul copiilor. Dacă cei mici se distrează copios, părinții au un gust amar atât din cauza violenței pe care multe producții o pun la nivel de artă, cât și a expresiilor și cuvintelor injurioase, vulgare, agramatismelor, insultelor puse în gura personajelor, pe care copiii îi au, vrând-nevrând, ca modele.


Mariana Trifu și Lica Bunea, ca mame ale unor copii cu vârste până în cinci ani, și-ar fi dorit ca în locul filmelor străine care abundă în vulgarități și scene de violență, să vadă transpuse pe ecran basme și legende românești, ale căror personaje ar putea fi adevărate modele pentru cei mici: "E ceva de groază ce aud copiii de la personajele astea animate! Zilele trecute, cel mare s-a supărat pe mine că i-am interzis să se mai uite pe Cartoon Network și m-a făcut vacă nebună și tâmpită, expresii pe care nu le-a auzit niciodată în casa noastră. Lecțiile astea le-a primit de la nu știu ce pirat!". 


Concurs de înjurături 

Cititoarele noastre tot mai speră ca autoritățile statului, CNA-ul să intervină, iar copiii să nu mai aibă posibilitatea să învețe de la televizor că soluția rezolvării unor probleme sunt înjurăturile, pistolul sau pumnii: "Toată lumea știe că cei mici imită orice, deci trebuie acționat rapid! Pe 12 septembrie a fost ziua de naștere a copilului meu, am invitat o groază de copii. La un moment dat ne-am retras un pic, să vedem cum se distrează. Au pus de un concurs de înjurături învățate exact din aceste desene animate. Și să ne mai mirăm de vocabularul tinerilor! Dacă sunt încurajați de mici, după ce cresc un pic, sunt deja profesori, ne dau lecții și nouă, care suntem cam depășiți!" -a completat Lica Bunea.

Cititoarele noastre au o curiozitate: oare părinții, plecați sau nu neapărat de acasă, știu la ce programe se uită prichindeii lor?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8702 secunde