Rețeta zilei
Halviță cu miere
Ingrediente: 5 albușuri, 400 g de zahăr, 300 g nuci, 300 g miere, 20 ml zeamă de lămâie, un pachețel zahăr vanilat, un pachet cu foi pentru prăjituri.
Mod de preparare: Curățați nucile și puneți-le pentru zece minute într-o tavă în cuptorul fier-binte, dar fără foc. Amestecați-le de două-trei ori și când sunt fierbinți, frecați miezul de nucă între palme, pentru a se curăța de cojile uscate. Într-un vas smălțuit puneți albușurile bătute spumă tare, adăugând zahărul și zeama de lămâie. Continuați să bateți amestecul cu telul, păstrând vasul pe plita fiebinte, pe flacără mică, peste care ați pus o placă metalică. Atunci când spuma se ține în tel, fără să mai cadă, este gata. Între timp, puneți pe foc mic mierea să se încălzească și turnați-o peste albuș, dar bateți tare amestecul cu telul zece minute. Compoziția se umflă ca o spumă moale, pentru că mierea subțiază albușul, ce se va întinde ca o coardă. Când spuma își păstrează forma, luați vasul de pe foc și puneți zahărul vanilat și nucile. Compoziția se întinde în strat de doi centimetri, cât este caldă, pe o foaie, deasupra puneți o altă foaie și presați ușor cu palma. După două-trei zile, tăiați alvița în romburi sau în pătrate.
Mod de preparare: Curățați nucile și puneți-le pentru zece minute într-o tavă în cuptorul fier-binte, dar fără foc. Amestecați-le de două-trei ori și când sunt fierbinți, frecați miezul de nucă între palme, pentru a se curăța de cojile uscate. Într-un vas smălțuit puneți albușurile bătute spumă tare, adăugând zahărul și zeama de lămâie. Continuați să bateți amestecul cu telul, păstrând vasul pe plita fiebinte, pe flacără mică, peste care ați pus o placă metalică. Atunci când spuma se ține în tel, fără să mai cadă, este gata. Între timp, puneți pe foc mic mierea să se încălzească și turnați-o peste albuș, dar bateți tare amestecul cu telul zece minute. Compoziția se umflă ca o spumă moale, pentru că mierea subțiază albușul, ce se va întinde ca o coardă. Când spuma își păstrează forma, luați vasul de pe foc și puneți zahărul vanilat și nucile. Compoziția se întinde în strat de doi centimetri, cât este caldă, pe o foaie, deasupra puneți o altă foaie și presați ușor cu palma. După două-trei zile, tăiați alvița în romburi sau în pătrate.
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 12 Februarie 2010
Vineri, 12 Februarie 2010
Joi, 11 Februarie 2010
Joi, 11 Februarie 2010
Joi, 11 Februarie 2010
Miercuri, 10 Februarie 2010