Hamsterul poate fi dresat? (1)

530
Hamsterul poate fi dresat? (1) - 23novhamster132206100811-1322096334.jpg
"Am auzit că și hamsterii se pot dresa, sau a fost doar o glumă? Dacă este așa, ce trebuie să fac? Copiii sunt înnebuniți după ei și aș vrea să le fac o bucurie, de sărbători" (Teodora Liană).

v v v

Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, deși hamsterul nu poate fi dresat în adevăratul sens al cuvântului, în schimb, îl putem îmblânzi. Dacă știm cum să procedăm, el va deveni o companie extrem de agreabilă pentru familia în mijlocul căreia trăiește și în mod special pentru copii. Este bine să știți că nu toți hamsterii se îmblânzesc la fel de ușor, esențială pentru reușita acestui demers fiind răbdarea, dar și blândețea stăpânului. Atenție, dacă animalul nu răspunde la provocări, el nu trebuie în niciun caz pedepsit. Probabil puțini știu că ei au o personalitate puternică și diferită, aidoma oamenilor, iar pentru a fi îmblânziți, trebuie să nu se uite de acest aspect.

În situația fericită când hamsterul provine de la un crescător, mai mult ca sigur animalul a fost deja obișnuit cu manipulările de tot felul, ceea ce simplifică mult lucrurile din punct de vedere al îmblânzirii.

Din ziarul nostru de mâine puteți afla cum se îmblânzesc, în mod concret, hamsterii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Papagalul nu răspunde la comenzi
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul  pe recepție
Pagina a fost generata in 4.5257 secunde