Veterinarul pe recepție

625
Veterinarul  pe recepție - 440x330019055cainelaveterinar-1318535869.jpg
"Am un Ciobănesc Belgian în casă. Copiii îl iubesc la nebunie. Mai nou, îl spală și îl parfumează. Am observat că e mult mai agitat și mi-e frică să nu se dea la copii. Pot afla ce crede specialistul despre situația asta? Cu mulțumiri, Victor Anastase".

v v v

Potrivit medicului veterinar Gheor-ghiță Mureșanu, la câinii cu părul scurt, baia trebuie să se facă mai rar, întrucât perierea și ștergerea cu ajutorul unei cârpe ude este chiar mai folositoare decât baia. Indiferent de părul animalului, înainte de îmbăiere, acesta trebuie să fie periat și pieptănat, iar nodurile care nu pot fi desfăcute se vor tunde cu mare grijă.

În ceea ce privește rasele cu părul extrem de fin, cum este și Ciobănescul Belgian, baia este contraindicată, pentru că părul, în contact cu apa, se împâs-lește și se degradează. Așadar, la aceste rase, toaletarea este bine să se facă doar prin pieptănare, periere și șter-gere de praf cu ajutorul unei cârpe ude.

Referitor la parfumare, aceasta este contraindicată, deoarece îi dă câinelui o senzație neplăcută, inducându-i o stare de iritare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Sfaturi de toamnă pentru grădina ta (1)
Vineri, 16 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru un ten frumos
Pagina a fost generata in 0.311 secunde