Cosmetica la domiciliu

482
Cosmetica la domiciliu - 15septcosmetica-1316100461.jpg
 "Am 42 de ani și am observat că gâtul este mai ridat decât fața. Pot afla de la specialistă care ar putea fi cauzele acestei situații?" - Simona Arghir.

v v v

Deși gâtul este barome-trul frumuseții și al vârstei (de multe ori el trădează vârsta reală), Bogdana Oancea Stoian, specialistă în cosmetică, precizează că dacă îl îngrijim corespunzător, îmbătrânirea lui poate fi încetinită.

Referitor la cauzele care duc la îmbătrânirea prematură a pielii gâtului, acestea sunt: poziția nepotrivită a capului, abuzul de săpun (care degresează și deshidratează), abuzul de băi cu produse detergente care produc spuma de baie, vestimentația din materiale sintetice (gulere, șaluri) sau din materiale aspre (lână naturală), arsurile solare, folosirea greșită a produselor de întreținere (cele astringente) sau a fardurilor, sprijinitul bărbiei în mâini, somnul pe perne foarte înalte, pierderea mantalei acide a epidermei și deranjamentele endocrine, comprese agresive (spirt, oțet, făină de muștar etc), folosirea bijuteriilor din materiale oxidabile.  

Din fericire, specialista este optimistă, precizând că există cel puțin tot atâtea mijloace prin care puteți să aveți grijă de această zonă a corpului, atât de sensibilă și de expusă. Despre trucurile de îngrijire a gâtului, vom scrie într-o altă ediție a ziarului nostru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru economisirea timpului
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru un ten frumos
Pagina a fost generata in 0.8084 secunde