În cât timp se obține cardul European de sănătate

502
În cât timp se obține cardul European  de sănătate - cardeuropsan-1404476044.jpg
"Durează mult ca să intri în posesia unui card European de sănătate?" (Nastasia Dina).

v v v

Potrivit reglementărilor europene, Cardul European ar trebui să se elibereze în termen de șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la Casa de Asigurări de Sănătate. În cazul în care motive excepționale nu permit eliberarea acestui tip de card, Casa va elibera un certificat provizoriu de înlocuire a documentului.

Termen de folosire. Perioada de valabilitate a Cardului european este de șase luni de la data emiterii. Atenție!, serviciile medicale acordate în baza acestui tip de card nu trebuie să depășească așa-zisul necesar din punct de vedere medical în timpul șederii tem-porare în statul membru al Uniunii Europene.

De precizat că aceste servicii se acordă asiguraților români în conformitate cu legislația sta-tului membru al Uniunii Europene în care se deplasează titularul Cardului european. Cardul nu acoperă situația în care persoana asigurată se deplasează în UE cu scopul de a beneficia de tratament medical.

Important! Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate este documentul care conferă titularului dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Prin ședere temporară se înțelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale UE, pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult șase luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5035 secunde