Cum obții pașaportul minorului

108
Cum obții  pașaportul minorului - pasaport-1404476101.jpg

Articole de la același autor

"Sunt divorțată și vreau să ies din țară cu copilul, care are 12 ani. Soțul nu se interesează de copil, nici măcar pensie alimentară nu-i dă și pot să dovedesc asta. Mai trebuie să fie el de acord să plec cu copilul în situația asta, mai ales că nici nu știu de unde să-l iau? Vă mulțumesc pentru lămuriri, Alexandra".

v v v

Doamnă Alexandra, în cazul părinților divorțați, pentru a intra în posesia unui pașaport pentru copilul în vârstă de 12 ani va trebui să prezentați și hotărârea judecătorească de încredințare a minorului, definitivă și irevocabilă (în original). De asemenea, vă mai trebuie și hotărârea judecătorească prin care instanța a suplinit acordul celuilalt părinte, definitivă și irevocabilă (în original); procură specială sau declarație privind acordul celuilat părinte (în original); procura specială pentru persoana împuternicită (în original), desigur, numai dacă este cazul.

Cât privește actele necesare pentru eliberarea unui pașaport al copilului, acestea sunt: certificatul de naștere al copilului (în original); documentele de identitate ale părinților (în original); chitanțele care dovedesc achitarea taxelor de emitere a pașaportului, chitanțe care trebuie să fie obligatoriu pe numele minorului (în original); 244,00 lei (costul pașaportului, se achită la CEC); 32,00 lei (taxă consulară, se achită la Trezorerie), pașaportul anterior (dacă este cazul). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Vreau să ajut un copil!"
Pagina a fost generata in 0.395 secunde