De mâine, pașapoartele vor fi trimise la domiciliul solicitanților

203
De mâine, pașapoartele vor fi trimise la domiciliul solicitanților - 22iuniepasapoarteacasa-1403437941.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 23 iunie, cei care depun solicitări pentru eliberarea pașaportului pot opta să le primească la domiciliu.
"Începând cu data de 23 iunie, cetățenii români pot solicita transmiterea pașapoartelor simple electronice la domiciliu/reședință. Contravaloarea acestui serviciu este de 8,68, cu TVA inclus. Direcția Generală de Pașapoarte vine astfel în sprijinul cetățenilor prin includerea facilității de a li se transmite pașapoartele simple electronice la domiciliu/reședință prin curierat rapid. Se dorește prin aceasta eliminarea necesității persoanelor de a se prezenta din nou la ghișeu, pentru a ridica documentul de călătorie. Curierul va livra pașaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinți (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată)", se precizează în comunicatul direcției respective. 
De menționat că destinatarul pașaportului va primi automat un SMS în care va fi informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul și numărul de document de transport ce va însoți plicul cu pașaportul.
"Dacă în termen de cinci zile lucrătoarea de la primirea notificării prin SMS destinatarul pașaportului nu este găsit la adresă, iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu acesta, plicul conținând pașaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple din județul respectiv. Pașaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu", au adăugat reprezentanții Direcției de Pașapoarte. 
eliberează respectivele documente de călătorie în aproximativ zece zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce valabilitate au pașapoartele
Pagina a fost generata in 1.2959 secunde