Cererea pentru pașaport, depusă numai de solicitant?

124
Cererea pentru pașaport, depusă numai  de solicitant? - cererepasaport-1401805946.jpg

Articole de la același autor

"În ziua de azi, dacă nu poți să te deplasezi personal, orice act poate fi obținut cu procură notarială. De aceea, nu înțeleg de ce la pașaport nu e valabil, e musai să depui personal cererea, ca titular. În schimb, pașaportul poate fi ridicat prin procură!" (Aura Smeu).

v v v

Într-adevăr, potrivit reglementărilor, cererile pentru eliberarea pașapoartelor se depun doar personal de către solicitanți. În țară, cererile se depun la serviciile publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple în a căror rază de competență au domiciliul sau, după caz, reședința. În străinătate, cererile se depun la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. Dacă, din motive obiective, solicitantul pașaportului nu se poate prezenta, cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple.

Pe de altă parte, persoana împuternicită prin procură notarială specială poate doar să ridice pașaportul, după ce solicitantul pașaportului a depus personal actele pentru eliberarea lui. În concluzie, titularul cererii de eliberare a unui pașaport nu poate fi reprezentat prin procură și la depunerea actelor în vederea eliberării pașaportului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce valabilitate au pașapoartele
Pagina a fost generata in 0.5098 secunde