Gingivita poate fi prevenită?

188
1
Gingivita poate fi prevenită? - medicgingivita-1401806029.jpg

Articole de la același autor

"Mama a avut probleme de tânără cu gingiile, nu s-a plâns de dureri, dar până la urmă a ajuns la placă. Deocamdată, la 43 de ani, stau bine cu dantura, dar n-aș vrea să mă trezesc, pe nepusă masă, cu aceeași boală. Trebuie să folosesc unguente sau medicamente, preventiv? Cu mulțumiri pentru răspuns, Victoria L."

v v v

Înainte de a intra în detalii, medicul stomatolog Cecilia Stănică a ținut să precizeze că gingivita este o afecțiune frecventă a mucoasei gingivale, care produce înroșirea, inflamarea și sensibilizarea țesutului gingival. Există pacienți la care, în momentul spălării dinților sau al folosirii aței dentare, apare și sângerarea, dar și fisuri sau ulcerații la nivelul gingiilor. Însă, având în vedere că în majoritatea cazurilor, gingivita nu produce durere, oamenii amână să se prezinte la stomatolog. Or, exact vizitele regulate la stomatolog, evident, împreună cu menținerea unei igiene orale corecte, constituie principalele mijloace de prevenire a gingivitei.

"Practic, pacientul trebuie să aibă grijă să nu se formeze placă bacteriană, respectiv tartru, iar pentru asta, periajul dentar trebuie să fie făcut ca la carte, atât după mese, cât și înainte de culcare. Mare grijă să nu se folosească periuțe de dinți tari și micuțe, care să nu poată ajunge pe întreaga suprafață a dinților, în schimb, să irite gingia și să zgârie smalțul" - a precizat stomatologul, care a ținut să ne mai spună că gingivita poate fi prevenită renunțând, pe cât posibil, la produsele bogate în zahăr. 

Comentează știrea

www.candipharm.com/
16 decembrie 2022
www.candipharm.com/

Eremia

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Ianuarie 2014
Stire din Fun : Molia la stomatolog
Pagina a fost generata in 1.568 secunde