Când devin periculoase durerile de cap

210
Când devin periculoase durerile de cap - canddevinpericuloase-1403437775.jpg

Articole de la același autor

Apărute de cele mai multe ori din senin, durerile de cap pot avea multiple cauze: stres, oboseală, solicitarea ochilor sau, pe timpul verii, insolația.

Dar ce provoacă durerile de cap? Cum le puteți evita și când sunt ele un motiv de îngrijorare ne explică specialistul.

"În primul rând, pacienții trebuie să știe că există două tipuri de dureri de cap: cefaleea și migrena. Cefaleea poate apărea din cauza stresului, a oboselii, a poziției greșite a corpului, a depresiei sau anxietății și nu este periculoasă. Ea se va ameliora odată cu administrarea unui analgezic. Migrena, în schimb, poate avea cauze neurologice, fapt pentru care, dacă persistă sau dacă episoadele se repetă într-un interval relativ scurt, atunci pacientul fie se prezintă la medicul de familie, fie la cel mai apropiat spital, pentru investigații suplimentare.

Așadar, dacă aceasta este însoțită de pierderi temporare de memorie, senzația de amorțeală a membrelor, amețeală, somnolență, pierderea cunoștinței, înțepenirea gâtului și febră și se menține mai mult de 72 de ore, se impune consult și tratament specific. În acest caz, se recomandă evitarea tratamentului la domiciliu pentru a nu înrăutăți starea pacientului", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6524 secunde