În câte zile se eliberează un pașaport temporar

243
În câte zile se eliberează  un pașaport temporar - incatezileseelibpasap-1397057776.jpg

Articole de la același autor

Pașaportul simplu temporar poate fi solicitat numai de către cetățenii români care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege și nu se află în una dintre situațiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate. Cât  privește perioada de așteptare, în cel mult trei zile lucrătoare, solicitantul poate intra în posesia acestui document.  


Și minorii pot obține pașaport simplu
"Am nevoie să plec în străinătate cu nepo-țelul, în vârstă de 11 ani. În câte zile se poate elibera cel mai repede un pașaport simplu pentru copil?" – întreabă Viorica Dan.
Într-adevăr, printre persoanele îndrep-tățite să primească acest tip de pașaport se află și minorii. Potrivit reglementărilor, au acest drept numai minorii care urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical  fără de care viața ori sănătatea le este pusă în pericol și nu există timpul necesar pentru obținerea acordului celuilalt părinte. 


Alte situații urgente. Pașaportul temporar se poate acorda și persoanelor care nu au timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic; în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de conflict diplomatic și are aplicată în pașaportul simplu sau în pașaportul simplu electronic o ștampilă ori o viză eliberată de statul cu care țara în care călătorește se află în conflict; când titularul deține pașaport simplu sau pașaport simplu electronic care conține vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora, călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă; când titularul a depus pașaportul simplu sau pașaportul simplu electronic pentru obținerea unor vize și trebuie să călătorească de urgență în străinătate etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum se obține pașaportul temporar
Pagina a fost generata in 0.2377 secunde