Ce gătim astăzi

162
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1397057843.jpg
Guacamole. Ingrediente: 3 avocado copți, o lămâie, o lingură ulei de măsline, sare și piper, o legătură de ceapă verde, o legătură de usturoi verde. Mod de preparare: Se mixează în robotul de bucătărie, mai întâi ceapa și ustoriul, Apoi se adaugă uleiul de măsline, avocado, zeama de lămâie, sarea și piperul după gust. Cine dorește ca preparatul să fie mai cremos, la sfârșit poate să adauge și o lingură se smântână. 


Chiftele de post. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.


Limonadă cu mentă. Ingrediente: 3 lămâi potrivite, zahăr după gust, 
frunze proaspete de mentă, un litru de apă plată sau filtrată. Mod de preparare: Menta se spală bine și se rup frunzulițele. Codițele se aruncă. Lămâile se storc. Se păstrează 2-3 felii pentru decor. Într-o cană mare se pune zahăr după gust, se adaugă sucul de lămâie, menta și  apa. Dacă vă place gustul puternic de mentă pisați frunze proaspete de mentă și amestecați cu sucul de lămâie. Se amestecă bine și se adaugă gheața.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te poți angaja ca traducător
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Așa lustruiești rapid toată casa
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri cosmetice din cămara ta
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.2585 secunde