În ce condiții se poate munci la domiciliu

745
În ce condiții se poate munci la domiciliu - workathomecouch1-1335116543.jpg
"Am văzut în ziar o ofertă ce dă posibilitatea să muncești chiar acasă. Este ceva oficial, ești angajat, ai drepturi, sau e un fel de muncă la negru? (Crina Roman).

v v v

Stimată doamnă Roman, lucrurile sunt cât se poate de se-rioase. După cum ne-a explicat experta în probleme de muncă, Manuela Marcu, persoanele care muncesc la propriul domiciliu au statutul de salariați, având responsabilitățile, obligațiile și drepturile specifice funcției. Avantajul acestei forme de a munci este că salariații au posibilita-

tea să-și stabilească singuri programul. Chiar și în aceste condiții, însă, angajatorul are dreptul să-i verifice. Trebuie să fiți atentă ca acest contract să se încheie numai în formă scrisă și să includă și precizarea expresă că lucrați la domiciliu. De asemenea, în contractul individual trebuie menționat și programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să vă controleze activitatea, dar și modul concret de realizare a acestui control, ca și obligația angajatorului de a vă asigura transportul la și de la domiciliul personal, după caz, al ma-terialelor pe care le folosiți în activitate, al materiilor prime, precum și al produselor finite pe care le faceți, desigur, dacă este cazul.

Drepturi ca ale oricărui angajat. Salariatul cu munca la domiciliu se bucură de toate drepturile recunoscute prin lege aplicabile salariaților al căror loc de muncă este la sediul angajatorului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3922 secunde