Înghețată de piersici
![Înghețată de piersici - 22iuniereteta-1308757906.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/22iuniereteta-1308757906.jpg)
Este bine să știți că secretul reușitei acestei înghețate sunt piersicile bine coapte. Se folosesc cu coajă, pentru ca aroma să fie și mai puternică.
Ingrediente pentru șase porții: 700 g piersici coapte, 1,5 linguri suc de lămâie, 2 lingurițe zahăr vanilat, 2/3 cană zahăr, 2 căni smântână semidegresată.
Mod de preparare: Piersicile cu coajă cu tot se taie, apoi două treimi din ele se fac piure într-un robot. Se adaugă o linguriță suc de lămâie, vanilia și o treime cană de zahăr. Compoziția rezultată se toarnă într-un bol mare în care se adaugă smântâna, după care se dă la rece pentru o oră.
Într-un alt bol se pisează restul de piersici împreună cu jumătate linguriță suc de lămâie și o treime cană zahăr, apoi se dă la rece pentru cinci minute, după care se toarnă peste amestecul realizat anterior. Se gustă dacă este suficient de dulce, apoi compoziția se pune la congelator. Înainte de servire se lasă la temperatura camerei circa zece minute. În-ghețata este delicioasă, parfu-mată și fără ingrediente nesă-nătoase, ideală pentru această perioadă.
Ingrediente pentru șase porții: 700 g piersici coapte, 1,5 linguri suc de lămâie, 2 lingurițe zahăr vanilat, 2/3 cană zahăr, 2 căni smântână semidegresată.
Mod de preparare: Piersicile cu coajă cu tot se taie, apoi două treimi din ele se fac piure într-un robot. Se adaugă o linguriță suc de lămâie, vanilia și o treime cană de zahăr. Compoziția rezultată se toarnă într-un bol mare în care se adaugă smântâna, după care se dă la rece pentru o oră.
Într-un alt bol se pisează restul de piersici împreună cu jumătate linguriță suc de lămâie și o treime cană zahăr, apoi se dă la rece pentru cinci minute, după care se toarnă peste amestecul realizat anterior. Se gustă dacă este suficient de dulce, apoi compoziția se pune la congelator. Înainte de servire se lasă la temperatura camerei circa zece minute. În-ghețata este delicioasă, parfu-mată și fără ingrediente nesă-nătoase, ideală pentru această perioadă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 23 Iunie 2011
Joi, 23 Iunie 2011
Miercuri, 22 Iunie 2011