Îngrijirea corectă a crăițelor

405
Îngrijirea corectă a crăițelor - 8b7d6d65a6a11b276c00df310aa23cbd.jpg
Crăițele sau gălbenele sunt plante care au pretenții reduse față de factorii de mediu, din această cauză sunt și foarte răspândite în grădinile de la noi. Preferă mai toate tipurile de sol cu un drenaj bun, locurile din grădină aflate în bătaia directă a soarelui, fiind rezistente la perioade scurte de secetă pe timpul verii. Atenție, umbra încetinește procesul de înflorire și favorizează înfrunzirea. Interesant este că perioada de germinare este de aproximativ o săptămână, la o temperatură de 15 grade Celsius, de aceea semințele pot fi semănate direct în grădină, de regulă la sfârșitul lunii aprilie, însă și după această perioadă se pot planta cu succes.

Sensibile la temperaturi scăzute
Întrucât crăițele sunt foarte sensibile la frig, este bine ca răsadul să se planteze la loc definitiv în grădină în luna mai, la distanțe de circa 30 centimetri pentru soiurile pitice și 50 cm pentru speciile înalte.

Lucrări de întreținere
Din cauză că gălbenelele suportă căldurile mari, se recomandă udatul moderat, la nevoie, apa în exces putându-le dăuna. Alte lucrări sunt plivirea buruienilor, în special în primele luni, afânarea solului și fertilizarea (recomandată tot în primele luni). Astfel îngrijite, crăițele vor avea flori (care alungă paraziții) de la începutul verii până spre sfârșitul toamnei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6977 secunde