La ce să fii atent când te angajezi

418
La ce să fii atent când  te angajezi - lacesafiiatent-1399995704.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Victoria Neagu, potri-vit specialistei în probleme de muncă, Mihaela Crivea, nu aveți nevoie de cunoștințe de specialitate pentru a înțelege la ce ar trebui să fiți atentă în momentul semnării documentelor de angajare. Iar clauza de confidențialitate, invocată de dumneavoastră, este una dintre clauzele din Codul Muncii pe care aveți dreptul s-o negociați înainte de a semna contractul. Alte clauze din legislația muncii pe care le puteți negocia mai sunt: 1) clauza cu privire la formarea profesională; 2) clauza de neconcurență; 3) clauza de mobilitate (eventuale detașări, loc instabil de muncă, situație în care salariatul beneficiază de prestații suplimentare în bani sau în natură).

Clauza de confidențialitate. Într-adevăr, este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulți angajați. Trebuie știut însă, înainte de a semna angajarea, că atât viitorul salariat, cât și an-gajatorul pot negocia și cuprinde în contract o clauză de neconcurență, prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terț, o activitate care se află în concurență cu cea prestată la angajatorul său. Iar în schimbul acestei limitări, angajatul va primi o indemnizație de neconcurență lunară pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurență.

Important! Indemnizația de neconcurență se negociază și este de cel puțin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 16 Februarie 2014
Stire din Social : Unde se pot angaja șomerii constănțeni
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Social : Unde se pot angaja șomerii constănțeni
Pagina a fost generata in 2.8254 secunde