Medicul de gardă

Laptele integral de vacă, o problemă pentru bebeluși

342
1
Laptele integral de vacă,  o problemă pentru bebeluși - 23ianmediclaptevaca-1358959315.jpg
"Din cauza unor probleme nu am putut să mai alăptez. Aș vrea să știu dacă pot să-mi hrănesc bebelușul de nici două luni cu lapte de vacă, pe care l-aș lua dintr-o sursă sigură, o persoană particulară?" (M. Darie)


v v v

Dacă alăptarea nu mai este posibilă, potrivit dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, în niciun caz nu se recomandă lapele de vacă integral ca hrană pentru sugari în timpul primului an de viață. Totul, din cauză că proteina din laptele de vacă este considerată principala cauză care provoacă alergia alimentară gastro-intestinală la sugari. Este bine să știți că reacțiile alergice provocate de laptele de vacă integral se pot manifesta prin diaree sau constipație, ulcerații la ni-velul gurii, sângerări intestinale cronice, erupții cutanate, bronșite recu-rente etc.

Important! În afară de cele menționate mai sus, laptele de vacă favorizează anemia, din cauza conținutului redus de fier (doar o cincime, comparativ cu laptele matern), iar pe de altă parte, din cauza micilor sângerări intestinale ce pot să apară tot ca și manifestare alergică.

În plus, hrănit cu lapte de vacă integral, copilul se poate îmbolnăvi mai frecvent de infecții acute: pneumonie, otită, diaree, etc., dar și de alte boli.

Având în vedere situația prezentată, doamnă Darie, de recomandat este să luați legătura cu un medic pediatru, astfel încât să știți cum să vă hrăniți în continuare bebelușul, pentru a nu risca probleme de sănătate sau de dezvoltare. 


Comentează știrea

chaussure louis vuitton homme
13 octombrie 2014
chaussure louis vuitton homme

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you! chaussure louis vuitton homme http://www.cggroup.eu/chaussure-louis-vuitton-pas-cher-officel-22.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Cum îi dezvoltăm creativitatea copilului
Pagina a fost generata in 0.2675 secunde