Leacuri băbești ciudate

270
Leacuri băbești ciudate - siteleacciudate-1415112629.jpg
Câteva leacuri venite din negura timpurilor sunt considerate ciudate de-a dreptul, însă în ciuda acestei percepții, sunt încă folosite. Iată câteva dintre acestea, citate de Unica.ro:

1. Durerile de cap încetează dacă îți faci obiceiul de a te plimba dimineața cu picioarele goale prin iarba plină de rouă. Dacă vrei să-ți treacă pe loc, îți freci fruntea cu o jumătate de lămâie sau îți pui pe frunte o compresă rece în timp ce la picioare faci o baie fierbinte.

2. Pentru dureri localizate în diverse părți ale corpului există și alte remedii ciudate. De exemplu, dacă te doare în gât, poți să-ți înfășori în jurul gâtului o șosetă purtată. Dacă te dor articulațiile, oricare ar fi motivul, ori porți o brățară de cupru, ori îți faci o cataplasmă cu urzici proaspete - înțeapă, dar ia durerea cu mâna, spun bătrânii.

În caz că ai dureri de spate tratamentul este mai complicat: aștepți primăvara și, la primul cântec al cucului, te așezi pe spate, pe pământ, și te rostogolești de trei ori. Pentru durerile de ureche leacurile sunt mai la îndemână: ori îți înfigi în ureche un cățel de usturoi, ori picuri puțină urină proaspătă. Dacă nu îți convine niciuna din cele două, rogi pe cineva să-ți sufle în ureche fum de țigară.

3. Și pentru sughiț există o mulțime de posibilități. Dacă ai pe cineva în preajmă îl rogi să te mintă sau să te sperie. Dacă ai și niște apă la îndemână va trebui să o bei în timp ce o persoană din jur te va ține de urechi. Ești singur acasă? Nicio problemă, cealaltă opțiune este să bei apă stând cu capul în jos.

4. Și pe strămoși îi supăra acneea, iar leacul lor consta în spălarea feței cu urină sau cu apă de ploaie strânsă în ciotul unui copac.

5. Un alt remediu dezgustător se referă la herpes. Bunicii noștri nu îl tratau cu unguente antivirale și nici măcar cu pastă de dinți. Cel mai sigur leac era ceara din ureche, cu care se ungea buza.

6. Pentru hemoroizi se foloseau cartoful crud sau untura de porc, care erau folosite pentru a unge zona rectală.  

Cartofii sunt utili și dacă transpiri foarte mult. Ajunge să-ți freci zona axilară sau tălpile cu felii de cartof crud.

7. Dacă te-ai tăiat sau te-ai lovit și rana sângerează, bătrânii spun că e bine să o acoperi cu pânză de păianjen, care oprește hemoragiile și calmează durerea.

8. Pentru arsuri, există mai multe posibilități: acoperi rana cu ou crud bătut, o freci cu ceapă sau dacă arsura este la un deget, îl pui imediat pe lobul urechii și durerea trece. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Prima vaccinare la puiul de pisică
Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce înseamnă stagiu  de cotizare
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce minuni face banalul hrean
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile urmașilor în UE
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : "Dar dacă votul era obligatoriu?"
Pagina a fost generata in 2.6943 secunde