Veterinarul pe recepție

Prima vaccinare la puiul de pisică

174
1
Prima vaccinare la puiul de pisică - primavaccin-1415112598.jpg

Articole de la același autor

"Am un pui de pisică cu vârsta de aproape două luni. E prea micuț să-l duc la vaccinat? Pisoiul nu e de rasă, dar îl țin în casă, am și copil…" (Alina Moraru).

v v v

După cum ne-a explicat medicul vete-rinar Gheorghiță Mureșanu, vaccinarea este extrem de importantă pentru sănătatea pisicii, dar și a celor din jur, iar la puiul de pisică, prima doză se face la 8-9 săptămâni. De aceea este și considerată prima obligație a stăpânului. Apoi, după circa 3-4 săptămâni, se va face a doua vaccinare. După care este obligatoriu ca, o dată pe an, să se facă o nouă vaccinare. Veterinarul a ținut să atragă atenția că dacă nu se respectă schema de vaccinare mai sus prezentată, vaccinurile nu mai au eficiența scontată, iar felinele vor avea probleme cu imunitatea și vor cădea pradă mult mai ușor bolilor infecțioase. Oricum, medicul veterinar îi va informa pe stăpâni despre tot setul de vaccinuri necesar și cât trebuie să rămână izolate de alte feline după imunizare.

Important! Pisicile nevaccinate prezintă un risc crescut de mortalitate din cauza imunității scăzute a organismului. 

Comentează știrea

maria
24 noiembrie 2014
munca la domiciliu

Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "Pisica ne-a umplut casa de păr…"
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Cetățenești : Sterilizarea, benefică sau nu pisicii?
Pagina a fost generata in 0.416 secunde