Leacuri la îndemână pentru mâini catifelate

299
După instalarea sezonului rece, ar trebui să acordăm mâinilor o atenție specială. Iată ce remedii naturale, moștenite de-a lungul vremii, putem avea în vedere pentru a menține o piele moale și catifelată:

Ulei de migdale pentru mâini crăpate. Se folosesc: 4 linguri ulei de migdale și zeama de la 2 lămâi. Se amestecă uleiul cu sucul de la citrice. Aplicați pe piele și masați mâinile astfel încât preparatul de ulei să intre bine în piele. Este bun și ca tratament pentru erupții cutanate, herpes, zona zoster, psoriazis și lupus. Ajută chiar și la albirea sau decolorarea pielii închise la culoare.

Masca pentru mâini din caise. Se folosesc: un sfert cană caise uscate, un sfert cană iaurt, o lingură de miere. În blender, combinați ingredientele de mai sus și le mixați până se omogenizează. Aplicați masca pe mâini și unghii și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Pentru protecție, este recomandat să folosiți mănuși de plastic de unică folosință. Apoi, va clătiți mâinile cu apă călduță.

Baie la mâini cu lapte bătut. Jumătate cană lapte bătut, jumătate cană cu apă distilată caldă, o linguriță ulei de migdale. Într-un castron, amestecați toate ingredientele cu telul sau furculița. Înmuiați-va bine mâinile în amestecul obținut timp de 15 minute. Apoi clătiți-le și uscați-le cu un prosop.

Alt leac pentru mâinile crăpate. Zahăr, apă (sau ulei de măsline). Spălați-vă mâinile într-o soluție făcută din zahăr și apă în părți egale. Sau, mai bine, puteți amesteca în părți egale zahăr și ulei de măsline, după care masați mâinile cu amestecul obținut. Fulgi de ovăz. În loc de săpun, utilizați faină de ovăz pentru spălarea mâinilor. După ce v-ați clătit și ați șters mâinile, frecați-le cu faină de ovăz uscată, pentru a absorbi umezeala. Semințe de gutui. Înmuiate în apa caldă, semințele de gutui formează o loțiune calmantă pentru o piele crăpată sau fisurată.

Tratament pentru mâini aspre. Într-un castron mic adăugați câteva felii de portocale și câteva felii de lămâie în proporții egale. Frecati mâinile cu amestecul de citrice, până simțiți că a ieșit sucul din felii. Clătiți mâinile cu apa călduță, apoi ștergeți cu un prosop moale. Remediu cu miere.

Mâinile uscate, crăpate pot fi vindecate prin masare dimineața și seara cu miere. Lăsați mierea pe mâini timp de 3 minute, după care clătiți mâinile și le uscați bine. Tratament cu ulei și zeamă de lămâie.

Suc de lămâie, ulei de măsline, de cocos sau ulei de germeni de grâu.

Mâinile (sau picioarele) roșii, aspre și inflamate se pot trata cu suc de lămâie. După ce le clătiți de sucul de lămâie, masați mâinile cu ulei din care aveți la îndemâna: de măsline, de cocos sau ulei de germeni de grâu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 21 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 21 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cât durează luna de miere
Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce apar cariile dentare
Pagina a fost generata in 3.3995 secunde