Leacuri pentru buze

111
Din păcate, buzele noastre atât de expuse la vânt, schimbări de temperatură, soare și alți factori iritanți nu au glande sebacee care să le țină în permanență moi și umede. Pentru a înlătura aceste probleme, există o serie de remedii naturiste, pe care până și specialiștii le recomandă. 

Ceara de albine, un miraculos unguent natural. Pentru a fi eficient, ar fi bine să vă faceți obiceiul de a-l folosi mereu înainte de a ieși din casă. 

La fel de eficient pentru vindecarea buzelor crăpate este și untul de cacao. Poate fi aplicat de patru ori pe zi sau chiar mai des, dacă buzele sunt foarte uscate.

Un alt remediu la îndemână este și uleiul de măsline sau margarina solidă, care înmoaie și umezesc eficient buzele crăpate.

TRUC! Umeziți din interior. Când buzele sunt în permanență uscate, ideal ar fi să consumați opt pahare de 250 ml de apă pe zi sau chiar mai mult, dacă puteți. Cu toate că apa nu va împiedica uscarea, va face ca aceasta să nu se agraveze.

De reținut! Un ruj închis la culoare, cremos, ajută la protejarea buzelor și la menținerea umezelii în interior. Evitați să vă umeziți buzele cu salivă, aceasta umezește momentan buzele, dar se evaporă repede, lăsându-le mai uscate ca înainte. Nu folosiți balsamuri care conțin fenol sau camfor, deoarece pot să usuce foarte tare buzele. Când e vorba de copii, balsamul de buze aromat nu trebuie folosit sub nicio formă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ai grijă de sănătatea buzelor tale
Pagina a fost generata in 1.5865 secunde