Ce gătim astăzi

276
Aperitiv. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel,  sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.   Pui cu dovlecei. Ingrediente: un piept de pui, o lingură de unt, 2 dovlecei, ulei, o  cană de smântână, 2 linguri de făină, 2 legături de mărar verde, sare și piper alb. Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubulețe și se prăjește puțin în ulei. În paralel, dovleceii se feliază, se sărează, se pudrează cu făină și se prăjesc, la rândul lor. Apoi se pregătește un sos alb, din unt topit, care se amestecă bine cu smântâna, se sărează și piperează, lăsându-se câteva minute pe foc. După ce este gata, peste el se adaugă carnea de pui, dovlecelul prăjit și mărarul proaspăt, tocat.   Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 grame de zahăr, 10 ml esență de rom (opțional),170 grame de unt gras (minim 80% grăsime), 500 grame lapte praf, 80 grame de cacao. Mod de preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia. 
Aperitiv. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.

Pui cu dovlecei. Ingrediente: un piept de pui, o lingură de unt, 2 dovlecei, ulei, o cană de smântână, 2 linguri de făină, 2 legături de mărar verde, sare și piper alb. Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubulețe și se prăjește puțin în ulei. În paralel, dovleceii se feliază, se sărează, se pudrează cu făină și se prăjesc, la rândul lor. Apoi se pregătește un sos alb, din unt topit, care se amestecă bine cu smântâna, se sărează și piperează, lăsându-se câteva minute pe foc. După ce este gata, peste el se adaugă carnea de pui, dovlecelul prăjit și mărarul proaspăt, tocat.

Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 grame de zahăr, 10 ml esență de rom (opțional),170 grame de unt gras (minim 80% grăsime), 500 grame lapte praf, 80 grame de cacao. Mod de preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Batoane cu smochine uscate și susan
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ciocolata, remediu pentru depresii?
Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : Cremă de ciocolată de post
Luni, 01 Iulie 2013
Stire din Diverse : Ciocolata, esența frumuseții
Pagina a fost generata in 1.7242 secunde