Leacuri rapide pentru reumatism

298
Leacuri rapide pentru reumatism - siteleacurireumatism-1395070217.jpg
Durerile reumatismale nu-ți mai dau pace? Specialiștii Sănătate.ro au alcătuit o listă cu cele mai la îndemână remedii naturale pentru astfel de probleme:
Ardeiul iute. Iată ce ai de făcut pentru o tinctură-minune: tai mărunt 30 g de ardei iuți proaspeți, apoi îi pui într-un borcan, adăugând deasupra jumătate de pahar (100 ml) de apă și jumătate de pahar de alcool alimentar de 90 de grade. Închizi ermetic borcanul cu capac și lași preparatul la macerat, vreme de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura obținută se toarnă într-o sticluță închisă la culoare. Se folosește ca un unguent, efectele binefăcătoare fiind garantate.
Fasolea. Pentru tratarea reumatismului cronic, tecile de fasole pot fi miraculoase. Iată cât de ușor se prepară un remediu simplu și eficient: fierbi 30 grame păstăi de fasole într-un litru de apă, timp de o oră. Strecori lichidul și îl lași la răcit, apoi îl torni într-o sticlă și îl ții la rece. Se bea câte 1/2 pahar, de 4-5 ori pe zi.
Făina de muștar. Pentru toți cei care se vor plânge de vreo criză reumatică, bobițele aurii vor face minuni. Le pui în râșnița de cafea și faci o făină fină. O așezi în strat subțire pe o bucată de pânză, o stropești cu apă și o așezi frumos pe locul dureros.
Ceaiurile. Pentru reumatici, se recomandă coada-calului, urzică, lemn-dulce, frunze de iederă, de mesteacăn. Iată câteva rețete numai bune de pus în aplicare: o linguriță de coada-calului, în 250 ml de apă, se fierbe 15 minute, la foc mic. Se strecoară și se bea calduț, de trei ori pe zi, între mese. Se toarna două pahare cu apă clocotită peste o linguriță de rădacină de lemn dulce. Se lasă o noapte în termos, după care se strecoară. Se bea câte jumătate de pahar, de 3 ori pe zi.
Decoctul de mere. În reumatismul cronic, este recomandat decoctul de mere, care se prepară astfel: se taie 3-4 mere necurățate de coajă și se fierb 10 minute în 300 ml de apă. Se lasă 4 ore, după care se poate bea călduț, de 3-4 ori pe zi. Se pun 300 g de frunze proaspete de viță-de-vie bine spălate într-unborcan de 3 litri. Se toarnă apoi apa fiartă și răcită cât să le acopere și se lasă timp de trei zile.
Lămâia și dovleacul. Sucul de dovleac este și el benefic în tratamentul reumatismului. Amesteci un pahar de suc cu o linguriță de miere pentru un tratament zilnic, timp de 3 luni. Și limonada din 3-4 lămâi, băută zilnic, poate fi un bun remediu, evident, dacă nu există probleme de hiperaciditate gastrică.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să comunici pe net
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul  constănțeanului supărat
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce complicații dă prostata
Luni, 17 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 17 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.2841 secunde