Medicul de gardă

Legătura dintre viermișori și pofta de mâncare la copii

1353

Articole de la același autor

"Doctorul o ține una și bună că fetița mea, de nouă ani, e prea slabă și nu are poftă de mâncare din cauza viermișorilor care îi ies la analize. Ăsta e motiv serios ori îmi spune asta ca să scape de mine? Ce ar trebui să fac acum?" (T. Mara).

v v v

Doamnă Mara, ipoteza avansată de medicul la care v-ați prezentat cu fetița este cât se poate de serioasă, căci după cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, între paraziții intestinali și pofta de mâncare chiar există o legătură, scăderea apetitului fiind una dintre consecințele prezenței acestor paraziți. La fel de adevărat este însă că în cele mai multe situații, viermișorii dau simptome minore. Dacă însă apar lipsa poftei de mâncare sau scăderea în greutate, vărsături, diaree, balonare, agitație, ticuri, tulburări de somn și comportament, atunci lucrurile nu pot fi lăsate în voia sorții, impunându-se prezentarea de urgență la medic.

Măsuri de prevenire. Având în vedere că cei mai afectați de aceste infecții sunt copiii, iar contaminarea se face pe cale orală, respectarea cu strictețe a următoarelor reguli de igienă constituie baza prevenției: spălarea corectă a mâinilor înainte de fiecare masă și după folosirea toaletei, tăierea unghiilor și perierea lor, schimbarea zilnică a lenjeriei, spălarea regiunii intime, filtrarea sau fierberea apei, spălarea temeinică a fructelor și legumelor înainte de a fi consumate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3917 secunde