Paraziții intestinali, efectul igienei precare

760
Paraziții intestinali, efectul igienei precare - boliparazitare-1357306381.jpg
Lipsa igienei individuale, mai ales la copii produce boli greu de controlat și de vindecat. Fie din cauza mâinilor murdare, fie din cauza utilizării unor obiecte infestate sau chiar a alimentelor nespălate corespunzător, paraziții intestinali se instalează rapid în corp dar sunt greu de eliminat, spun medicii. Helmintiazele intestinale, așa cum sunt cunoscute de lumea medicală nu se instalează doar în intestine, ci și în ficat sau plămâni și se datorează unei infestări cu viermi deosebit de periculoși.


Paraziții provoacă boli gatrointestinale

Tenia, ascaris, trichina sau tricocefal sunt numai câteva dintre exemplele de paraziții care odată ajunși în organism, produc boli parazitare grave. Cel mai frecvent parazit întâlnit la populația țarii noastre este oxiuris vermicularis, parazit care provoacă infecția numită oxiuroză, susțin specialiștii. "Manifestările pot fi dintre cele mai diverse pentru că paraziții trăiesc în partea superioară a intestinului subțire și pot da naștere unei varietăți de simptome gastrointestinale, sindrom de malabsorbție al nutrienților vitali, mai ales ale substanțelor grase. Sindromul de malabsorbție se va manifesta prin scaune voluminoase și steatoree, adică eliminare de grăsimi în cantități mari prin fecale. Unele tipuri de viermi intestinali se atașează la mucoasa intestinelor și extrag nutrienții de la gazda umană. Dacă sunt prezenți în număr destul de mare, aceștia pot determina pierderi de sânge suficiente pentru a declanșa un deficit de fier", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, specialist în medicina naturistă. Lista "pagubelor"produse în organism de acești paraziți nu se oprește însă aici. Ei mai pot produce diaree, afecțiuni ale pielii, alergii, scăderea sistemului imunitar, scăderea greutății, dar și oboseală cronică.

Diagnosticul necesită mai multe examinări

Diagnosticul parazitozelor se realizează de obicei prin examenul coproparazitologic, atunci când paraziții adulți sau fragmente ale acestora, ouăle sau chisturile lor sunt eliminate spontan în scaun. Pentru excluderea unei parazitoze se cer minimum 3 examinări negative consecutive ale scaunului, la interval de 7-10 zile între determinări. "Tratamentul bolilor parazitare revine exclusiv medicului, deoarece majoritatea medicamentelor sunt hepatotoxice, iar folosirea lor în scop profilactic sau în tratamente repetate fără avizul medicului este total contraindicată", a completat dr. Mirela Stângaciu. Medicul recomandă ca primă regulă pentru evitarea infectării cu paraziți, respectarea igienei corpului și a alimentelor consumate, dar și a toaletelor și spațiilor comune. Pe lângă tratamentele alopate specifice în tratarea acestor infecții, medicul recomandă și o cură de fototerapie de trei zile, cu pelin uscat combinat cu miere care se consumă dimineața, pe stomacul gol, această plantă fiind recunoscută ca un antibiotic natural extrem de puternic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Românii sunt codași la capitolul igienă
Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Măsuri de prevenire a hepatitei A
Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Social : Haideți să salvăm viața lui Denis!
Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Pagina a fost generata in 0.2278 secunde