Măsuri de prevenire a hepatitei A

493
Măsuri de prevenire a hepatitei A - hepatitaa-1355499570.jpg
Hepatita virală de tip A este una dintre formele de boală care se datorează în primul rând igienei personale precare a populației. Numeroase alte cauze precum alcoolul, efecte secundare ale unor medicamente sau toxine pot genera hepatite sau agrava o hepatită virală. Factorii care favorizează apariția bolii sunt pe lângă mâinile murdare, contactul cu o persoană bolnavă, folosirea obiectelor contaminate sau chiar apa contaminată, toalete publice nedezinfectate corespunzător, înotul în bazine insuficient clorinate. Populația cu risc crescut de îmbolnăvire vizează mai ales copiii instituționalizați, pe cei din creșe și școli sau persoanele care trăiesc în medii insalubre.

Boala se manifestă prin disconfort, oboseală, somnolență, greață, amețeli, vărsături, pielea devine galbenă, iar urina are culoarea roșu-brun. Boala se manifestă la 14 - 42 de zile după infectare. 

"Cele mai eficiente măsuri de prevenire a bolii sunt salubrizarea îmbunătățită, igiena personală riguroasă și un stil de viață sănătos. Administrarea de imunglobulină cât mai aproape de la expunere, este cea mai bună metodă de apărare împotriva hepatitei A, după expunere. Mai mult, îmbolnăvirea poate fi prevenită prin vaccinare", explică dr. Loti Popescu, coordonator DSPJ Constanța. 

Ce facem dacă am contactat boala?

În primul rând se recomandă consultul medicului de familie, dar și izolarea la domiciliu și respectarea condițiilor impuse de medici: regim alimentar pentru refacerea ficatului, odihnă și repaus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Social : Haideți să salvăm viața lui Denis!
Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Pagina a fost generata in 0.8059 secunde