Lichior de ouă preparat în casă

1292
Lichior de ouă preparat în casă - fa1e8b32fa958e2edaabbf3475161d0c.jpg
Este criză, iar o băutură făcută în casă vă poate aduce serioase economii la buzunar. Astăzi vă arătăm cum puteți să preparați un lichior de ouă, ideal pentru oaspeții care vă calcă pragul, dar și pe post de cadou cu diferite ocazii.
Ingrediente pentru 1,5 litri: 6 gălbenușuri de ou, 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, 2 fiole esență vanilie, 500 ml vodkă, 500 ml frișcă Megle sau Hulala.
Preparare: Într-un vas punem cele șase gălbenu-șuri împreună cu cinci-șase linguri de zahăr pudră și amestecăm până obținem o spumă. În alt vas punem 500 ml frișcă și restul de zahăr pudră. Punem la foc până când dă într-un clocot. Îl dăm deoparte și îl vom adăuga, treptat, la gălbenușurile frecate spumă puțin câte puțin, amestecând mereu. Adăugăm și esențele de vanilie. După ce am terminat de adăugat frișca, turnăm câte puțin din vodkă, amestecând continuu. Apoi turnăm lichiorul rezultat în sticle, pe care la punem la rece pentru două săptămâni, suficient pentru a se îmbina aromele. Lichiorul se servește rece.
Se poate folosi și la salatele de fructe.
Pus în sticlă transparentă și împachetat frumos, lichiorul poate fi un cadou bio apreciat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0305 secunde